Kış saati müezzini yaktı

Kış saati müezzini yaktı

Cep telefonunun saatini otomatik olarak geri alınca ezanı 1 saat erken okuyan müezzini arkadaşları uyardı.

Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ndeki Muradiye Camii müezzini Fuat Tatbak, cep telefonunun otomatik olarak saati geri almasından dolayı öğle ezanını 1 saat erken okudu. Tabak, diğer müezzin arkadaşlarının uyarısıyla ezanı yarıda kesti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 26 Mart 2016 tarihinden itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat ileri alınması şeklinde başlayan yaz saati uygulamasının, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırıldı, 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04.00'ten itibaren bir saat geri alınması yürürlükten kaldırıldı. Ancak cep telefonları ve bilgisayarlardaki saatler, 30 Ekim Pazar kendilerini otomatik olarak geri aldı.

Orhangazi'deki Muradiye Camii müezzini Fuat Tatbak da akıllı cep telefonun saati otomatik geri almasının mağduru oldu. Müezzin Tatbak, cep telefonundaki saatin öğle ezanı saatini göstermesiyle ezan okumaya başladı. Ancak erken ezan okunduğunu fark eden diğer müezzinler Tatbak'ı arayarak uyardı. Durumu fark eden Tatbak, ezanı yarıda keserken ezanın erken okunduğunu duyanlar da şaşkınlık yaşadı.

TELEFON YANILTTI

Müezzin Fuat Tatbak, 30 Ekim'de telefonundaki saati ayarladığını belirterek, "Ancak telefon yine otomatik olarak saatini kış saatine göre döndürmüş. Telefonun saatine göre hareket edince camiye geçip ezanı okumaya başladım. O esnada başka müezzin arkadaşların uyarısı üzerine ezanı yarıda kestim. Daha sonra normal saatinde ezanı yeniden okudum. Telefon beni yanılttı" dedi.

DHA