Kısırlığa karşı soğuk duş !

Kısırlığa karşı soğuk duş !

Kan dolaşımını hızlandıran soğuk suyun başka faydaları da ortaya çıktı.

Birçok kişinin ortak sorunu kısırlık tarihe karışıyor. Uzmanlar soğuk duş almanın erkeklerde testosteron hormonunu artırdığını, bununla birlikte babalık yolunu açtığını belirtiyor. Soğuk duş yerine sıcağını tercih edenlerin ise sperm sayısında azalma olduğunu vurgulayan uzmanlar,soğuk duşun aynı zamanda metabolizmayı da hızlandırdığını ifade ediyor. Uzmanlar soğuk duşun sağlığa faydalarını şöyle sıralıyor:

Zayıflatır: Vücudunuzla temas eden soğuk su, yağ yakan kahverengi hücre oluşumunu artırır. Ne kadar çok bu hücreye sahip olursanız her saniye o kadar fazla yağ yakar ve zayıflarsınız. Depresyonu önler: Soğuk suyla duş yapmak, antidepresan ilaç etkisi göstererek depresyonu önleyebilir. Vücudunuza çarpan soğuk suyun etkisiyle sinir uçlarınızdan beyninize daha fazla sinyal gider. Bu etki ise antidepresan ilaçların etkileriyle benzerlik gösterir.

Saçı nemlendirir: Sıcak suyla aldığınız duşu soğuk suyla bitirdiğinizde gözenekleriniz nemi içeri hapsederek kapanır. Saç ve cilde nem ve parlaklık verir.

Enerji yükseltir: Sabahları soğuk duşa girmek sinir uçlarınızı harekete geçirerek kan dolaşımını hızlandırır.Enerjiniz artar. Uykusuzluk: Enerjinizi artıran soğuk su, daha iyi uyumanıza da yardımcı oluyor. Soğuk duş yöntemi uykusuzluk hastalığının tedavisinde kullanılan basit bir uygulama. Stres: Soğuk suyla duş alarak vücudun strese karşı dayanıklılığını artırabilirsiniz. Strese karşı gelişen bu tolerans ilerleyen seviyelerde daha güçlü bir metabolizmaya sahip olmanızı da sağlar.

Ağrı: Ayrıca soğuk duş tedavisi kronik ağrılar ve iltihaplanma durumlarında oldukça faydalıdır.