Kitap Okumanın Zihinsel Gelişime Etkisi

Kitap Okumanın Zihinsel Gelişime Etkisi
Güncelleme:

Artık herkesin üzerinde hemfikir olduğu üzere kitap okumak insanın zihinsel gelişimini olumlu yönde etkilemektedir.

Özellikle küçük yaşlarda kazanılan kitap okuma alışkanlığı hayatın geri kalan kısmına da yayılırsa zihinsel aktivitelerin diğer insanlara nazaran daha fazla gelişim gösterdiği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Kitap satın al telkinlerine kulak verip okuma alışkanlığını sürdüren insanlar her alanda daha başarılı bir grafik gösterme şansına sahip olurlar.

Kitap okumak beyindeki sinirsel aktivitelerin daha fazla oluşmasına sebep olmaktadır. Kitap okuyarak kafanızda şimşekler çaktırabilirsiniz ifadesinin de çıkış noktası bu sinirsel aktivite yoğunluğudur. Hayatı boyunca kitap okumuş kişilerin beyninde yaşlılığa bağlı olarak ortaya çıkan işlev kaybı kitap okumayan insanlara göre % 32 daha az olmaktadır. Geç yaşlanmak isteyenler için kitap alma siteleri faydalı bir çözüm sunabilir.

Kitap okurken algılanan cümleler insan beyni tarafından yorumlanırken beynin normalde çalışmayan ya da çalıştığının fark edilmediği bölgelerini harekete geçirir. Kitap okumanın film izlemekten daha çok hayal gücüne ulaştırması da bu yüzdendir. Çünkü görsellerle desteklenmeyen hikayeler karşısında beyin, kendi görsel temalarını oluşturarak okunan cümleleri geliştirmek için çalışır. İnsanlar buna kitap okurken başka dünyalara dalmak şeklinde bir deyimle karşılık bulmuşlardır. Ayrıca bir filmi izlemeden önce kitabını okuyan insanlar filmi izlediklerinde kitaptan aldıkları tadı alamazlar. Bu durum filmin kötü çekildiğini göstermesinden ziyade insanların kafalarında oluşturduğu imgelerle örtüşmemesinden kaynaklanır.

Depresyondan Okuyarak Kurtulun

Çağımızda psikiyatriste gidip depresyon teşhisi konulan oldukça fazla sayıda insan var. Bilimsel araştırmalar bu insanların ilaç kullanımına gerek duymadan içinde bulundukları ruh halinden kurtulmalarına imkan tanıyan organik bir yöntem olduğunu savunuyor. Tahmin ettiğiniz gibi bu yöntem kitap okumak. Ruhsal açıdan problem yaşayan depresyon hastaları ile yapılan deneylerde yüksek sesle kitap okuyan hastaların iyileşme eğilimi gösterdiği kanıtlanmıştır. Belki siz veya çevrenizdeki kişiler de ağır ilaçlar kullanmadan önce bu çözüm yolunu denemeyi seçebilirsiniz. Kelepirkitap.com üzerinden sevdiğiniz tarza ve bütçenize uygun olan bir kitap satın alabilirsiniz. Tabi ki bunun için illa depresyona olmanıza gerek bulunmuyor.

Etiketler advertorial