Kitaplar ışığın olsun !

Kitaplar ışığın olsun !

7. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nde.

GA Çocuk tarafından her yıl Kasım ayı içerisinde çocuklara kitap okuma bilinci ve sevgisi aşılamak, bu anlamda ebeveynleri de bilinçlendirmek hedefiyle düzenlenen ve tamamı ücretsiz olan Dünya Çocuk Kitapları Haftası Türkiye etkinlikleri, 7. yılında Neomarin Çocuk Kültür Merkezi’nde kutlanacak. Yedinci yıl temamız, bütün çocuklar için, “Kitabın Işığın Olsun!”

7 ve 8 Kasım tarihlerinde Türk Çocuk Edebiyatı’nın iki değerli yazarını, Aslı Tohumcu ve Ayla Hacıoğulları’nı ağırlayacak olan 7. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, kitapla çocuk arasındaki bağı kurmaya dayalı çeşitli sanat atölyeleriyle de desteklenecek. Bir Sosyal Sorumluluk Projesi olarak geliştirilen etkinlikler, ilgili tarihlerde 12.00-18.00 saatleri arasında uzmanlar eşliğinde uygulanacak. 7. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri’ne davet edilen yazarlar, kitaplarını çocuklarımız için imzalayarak interaktif etkinliklerle minik okurlarına birebir temas edecekler. Proje dahilinde Adalet Bakanlığı İstanbul Eğitim Merkezi Orkestrası da bir final konseriyle bu değerli sosyal sorumluluk projesine destek verecek. İmzalanarak hediye edilecek kitaplarımız, Can Çocuk Yayınları’ndan “Eksimus Serüvenleri” ve Yapı Kredi Yayınları’ndan “İztanbul” adlı çok değerli kitaplar.

7. Dünya Çocuk Kitapları Haftası Etkinlikleri, ilköğretim okulları ile yuvaların ve münferit ziyaretçilerin ücretsiz katılımı ve 200 adet ücretsiz kitap dağıtımıyla sosyal sorumluluklarımızı yediden yetmişe herkese hatırlatacak. Geçtiğimiz altı yıl içinde 10.000’in üzerinde çocuğa ulaşan etkinliğin ayrıntıları, Dünya Çocuk Kitapları Haftası Türkiye resmi web sayfası olan www.dunyacocukkitaplarihaftasi.org’tan görülebilir.