Kız çocuklarına ''küçük fahişeler'' sözlerine ödül gibi karar

Kız çocuklarına ''küçük fahişeler'' sözlerine ödül gibi karar
Güncelleme:

Muğla Şükrü Bircan Kürek Çocuk Destek Merkezi'nde müdür olarak görev yapan, kurumdaki çocuklara "küçük fahişeler", "ucuz mallar" dediği iddiaları üzerine görevinden alınan Ö.A.'nın Muğla Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne öğretmen olarak atandığı açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Muğla Şükrü Bircan Kürek Çocuk Destek Merkezi'nde kuruluş müdürü olarak görev yapan ve çocuklara aşağılayıcı sözler söylediği iddiaları üzerine görevdemn alınan  Ö.A. Muğla Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü'ne öğretmen olarak atandı. 

Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in haberine göre, aynı kurumda çalışan üç personelin çocuklara "küçük fahişeler", "ucuz mallar" sözlerini sarfettiği yönündeki ifadelerine rağmen öğretmen olarak atanan Ö.A. bu atamanın iptali için dava açtı. TBMM Dilekçe Komisyonu'na yazdığı dilekçe ile "haksız yere disiplin cezası ile tecziye edildiği"  şikâyetinde bulundu.  

Dilekçeyi işleme alan komisyon konuyu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na sordu. Ö.A.'nın hakkında disiplin soruşturması raporunun hazırlandığını belirten bakanlık, rapordaki teklife istinaden Ö.A.'nın Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne öğretmen olarak atandığını kaydetti. Bakanlık, ayrıca Ö.A.'nın atama işleminin iptali hususunda Muğla 1. İdare Mahkemesi'nde iptal davası açtığını, mahkemenin davanın reddine karar verdiğini belirtti.

Hürriyet