Kızı istedi eve piton aldı

Kızı istedi eve piton aldı

Samsun'da 3 yaşındaki kızının isteği üzerine bir baba eve piton yılanı aldı.

Samsun'da yaşayan Ferdi Demir, 3 yaşındaki kızı İclal'in isteği üzerine aldıkları pitonu evcil hayvan olarak evde besliyor.

Atakum ilçesinde ikamet eden Ferdi Demir,  yaptığı açıklamada kızının gittikleri bir hayvan barınağında yılan gördüğünü, ardından ısrarla evde yılan beslemek istediğini söyledi.

"PİTONU EVDE BESLİYORUZ, ÇOK SEVİYORUZ"

Kızını kıramayarak yaklaşık 6 ay önce piton cinsi bir yılan aldıklarını belirten Demir, "Pitona evimizde yaptırdığımız akvaryumda bakıyoruz. Aslında ben yılandan çok korkardım ama kızım istediği için aldım. Onun sayesinde ben de alıştım. Şimdi 'Samsun' adını verdiğimiz yılanı çok seviyoruz" dedi.

SAMSUN İSİMLİ YILAN 70 SANTİMETRE UZUNLĞUNDA

Samsun'un 1 yaşında ve 70 santimetre uzunluğunda olduğunu ifade eden Demir, kızının yılanla oyuncak gibi oynadığını dile getirdi. Evlerinde yılan besledikleri duyan arkadaşları ve yakınlarının görmek için geldiğini anlatan Demir, korkanlar olduğu gibi yılanla fotoğraf çektirenler de bulunduğunu söyledi.

4_7007.jpg

"FARE İLE BESLİYORUZ"

Öğretmen olan eşi Ayçin Demir'in önceleri evlerinde yılan istemediğini ancak kızlarının ısrarı üzerine kabul ettiğini aktaran Demir, şöyle konuştu:

"Eşim de zamanla yılanla ilgilenmeye başladı. Yılanı üç metre boyuna gelinceye kadar evde bakacağız. Daha sonra uygun bir ortam olursa oraya bırakacağız. Samsun, soğuk bir hayvan değil. Aksine tam bir insan dostu. O, artık ailemizin bir ferdi oldu. Bize çok alıştı. Beslenmesi ve bakımı çok kolay. Fare ile besliyoruz. Küçük bir fare 40 gün yetiyor, bu sürede ancak sindiriyor. Özel bir akvaryumda bakıyoruz. Evde olduğumuz zamanlarda kızım eline alıyor, seviyor, onunla oyunlar oynuyor. Kızımın en iyi arkadaşı oldu. Bazen cebimize alıp gezdirdiğimiz dahi oluyor."

32_1139.jpg