Kızılay kurbanların hesabını veremedi!

Kızılay kurbanların hesabını veremedi!
Güncelleme:

Kızılay yönetimi, Denetim Kurulu’nun rapor hazırlamak üzere istediği, kurbanların akıbeti personel ve bina kiralamaya ilişkin sorularını yanıtlamadı. Hazırlanan rapor işleme konulmadı.

Son olarak Başkentgaz'ın Ensar Vakfı'na yaptığı bağış ile tartışılan Kızılay'ın Denetim Kurulu üyelerinin, Kerem Kınık yönetimine ilişkin düzenledikleri rapor ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre raporda, inceleme yapan heyetin talep ettiği belgelerin verilmediği kaydedildi. Yönetim tarafından işleme konulmayan raporun, eski yöneticiler tarafından yapılan suç duyurusunda da yer aldığı bildirildi. İşte, 7 Nisan'da yapılan Genel Kurul'dan önce hazırlanan 4 Nisan 2019 tarihli rapordan bazı bölümler:

KURBAN SORUSUNA YANIT YOK

2018'deki kurban kesim kampanyamızın yurtiçi ve yurtdışı kurban hisselerinin nerede, ne zaman kesildiğiyle ilgili olan dosyayı incelemek istediğimizde, dosyanın halen kapanmadığı, kesilen kurban etlerinin halen kavurma yapılmadığı ve dağıtımının sağlanmadığı öğrenilmiş olup bu tarihe kadar konu ile ilgili yönetim kararı ve belgeler iletilmediği için inceleme yapılamamıştır.

2 MİLYONLUK PERSONEL

Güçlü bir insan kaynakları yapımız olduğu halde, özel bir şirket ile sözleşme yapılarak, daha sonra 2.000.000 TL civarında yüksek meblağda ödeme yapılması karşılığında sulh ibra yoluna gidilmesi zarara yol açmıştır.

YENİ YERLERİN KİRALANMASI

Yeterli sayıda gayrimenkulümüz olmasına rağmen, yüksek meblağlar ödenerek yeni yerlerin kiralanmasının kurulumuzca tasvip edilmediği…

Sözcü