Kızıyla Birlikte Şehit Olan Polisin Adının Verildiği Okul Törenle Açıldı

Kızıyla Birlikte Şehit Olan Polisin Adının Verildiği Okul Törenle Açıldı

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde geçen 13 Ocak'ta polis lojmanlarına yönelik bomba yüklü araçla yapılan, kızı 4 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftçi'nin...

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'nde geçen 13 Ocak'ta polis lojmanlarına yönelik bomba yüklü araçla yapılan, kızı 4 yaşındaki Mevlüde İrem Çiftçi'nin de öldüğü saldırıda şehit düşen polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi'nin adının verildiği İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı. Saldırıdan yaralı kurtulan ve hala sargılı ellerine beyaz eldiven takan şehidin eşi İpek Çiftçi, törende gözyaşlarına hakim olamadı.

Antakya 1'inci Etap TOKİ bölgesi yakınında yapımına geçen yıl başlanan Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı için tören düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, kent protokolü ile şehit polisin babası Ali İhsan, annesi Mevlüde, saldırıda yaralanan ve tedavisi hala süren şehidin eşi İpek Çiftçi ile ailenin diğer üyeleri katıldı.

Törende konuşan acılı baba Ali İhsan Çiftçi, oğlunun isminin okula verilmesini sağlayanlara teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"Vatanımız, milletimiz sağolsun. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız sağolsun. Burada emeği geçenlere ve tüm yetkililere bu okula oğlumun adını verdikleri için çok teşekkür ediyorum, herkesten Allah razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin, devletimizi milletimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Askerimizi polisimiz Allah esirgesin."

Vali Ercan Topaca ise, son günlerde sık görülen şehit olaylarının son bulmasını dileyerek, okula adı verilen şehit polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi ve minik kızı Mevlüde İrem Çiftçi'ye Allah'tan rahmet diledi. Bu okul sayesinde şehidin amel defterinin asla kapanmayacağını, sürekli kendisine dualar edileceğini belirten Vali Topaca, okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

SARGILI ELLERİYLE KURDELEYİ KESTİ

Konuşmaların ardından Vali Ercan Topaca ile şehidin eşi İpek Çiftçi ve ailesi kurdeleyi keserek okulun açılışını yaptı. Hala saldırının izlerini vücudunda taşıyan ve eşi ile kızını kaybetmenin acısını yaşayan İpek Çiftçi, açılışın ardından protokolle sınıfları gezdi. Tören boyunca gözyaşlarına hakim olamayan genç kadın, sınıfları gezerken öğrencileri görünce de duygulandı.

FOTOĞRAFLI