Kocabaş Cezaevi'nde İsyan

Kocabaş Cezaevi'nde İsyan

DENİZLİ'de D Tipi Kocabaş Cezaevi'nde yer sıkıntısı nedeniyle yerlerde yattığı ileri sürülen tutuklu ve hükümlüler, yatakları ateşe vererek isyan...

DENİZLİ'de D Tipi Kocabaş Cezaevi'nde yer sıkıntısı nedeniyle yerlerde yattığı ileri sürülen tutuklu ve hükümlüler, yatakları ateşe vererek isyan çıkardı. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, koğuşların zamanında tahliye edilmesiyle ölen veya yaralanan olmadığı öğrenildi.

Denizli D Tipi Cezaevi'nin üç ayrı noktasında dün saat 23.00 sıralarında, isyan çıkaran mahkumla, yatakları ateşe verdi. Cezaevine 20 ambulans ile çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürürken, koğuşlardaki mahkumlar tahliye edildi. Koğuşların zamanında tahliyesi ile ölen ve yaralanan olmadığı öğrenildi. Günün ilk saatlerine kadar süren isyan sırasında basın kuruluşlarını telefonla arayan mahkumlar, "İnsanlar cezaevinde rezil durumda. 160 kişilik kapasitesi olan açık cezaevi bölümünde 520 kişi kalıyor. Üç kişilik olarak tasarlanan kapalı cezaevi bölümündeki odalara ise, 9'ar kişi konuluyor. Bir çok tutuklu ve hükümlü yerlerde yatıyor. Sorunları cezaevi idaresine defalarca söylememize rağmen sonuç alamadık. Mahkumlar yakında birbirlerini öldürmeye başlayacak: Bu böyle devam etmez" dedi.

Konuyla ilgili ise, yetkili mercilerden açıklama yapan olmadı.

FOTOĞRAFLI