Kocaeli'de sel felaketi ! Çok sayıda kişi mahsur kaldı

Güncelleme:

Kocaeli'de yaşanan sel felaketi nedeniyle çok sayıda kişi mahsur kaldı.

Kocaeli’de akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak, hayatı felç etti. Cadde ve sokaklar nehre dönerken, Gebze ilçesinde sera ve bahçelerde konteyner ve ağaç üstlerine çıkan 9 kişi, mahsur kaldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı.
Kocaeli il genelinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. Kent merkezinde binaların bodrum katlarını ve işyerlerini su bastı.

Kocaeli'de sel felaketi ! Çok sayıda kişi mahsur kaldı - Resim : 1

Cadde ve sokaklar yoğun yağışla nehre döndü. Belediye ekipleri, tıkanan rögar kapaklarını açarak oluşan su birikintilerini gidermeye çalıştı. Kocaeli Devlet Hastanesi Acil Servis’in önünü de su bastı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri motopomp kurarak hastane önünde biriken suları çekmeye başladı. Birçok araç ve motosiklet de sular altında kaldı.

MAHSUR KALAN 9 KİŞİ KURTARILDI

Kocaeli’nin Gebze ilçesi Ballıkayalar mevkiinde sağanak nedeni ile derenin yükselmesiyle sera, bağ ve bahçelerinde mahsur kalan 9 kişi kurtarıldı.

Ballıkkayalar mevkiinde sera ve bahçelerde çalışan kişilerle, arazilerini kontrole gidenler, sağanak nedeniyle taşan derenin yükselen sularından kurtulmak için konteyner ve ağaçların üzerlerine çıktı. Mahsur kalan 9 kişiyi kurtarmak için olay yerine arama kurtarma ekipleri ve 1 helikopter sevk edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri mahsur kalan 9 kişiyi zodyak botlarla kurtardı.

DHA

Etiketler sel aile piknik Kocaeli