Kocamaz: “Helikopter Ve Deniz Uçağında Son Aşamaya Geldik”

Kocamaz: “Helikopter Ve Deniz Uçağında Son Aşamaya Geldik”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Sözlerini yerine getirmedi" eleştirilerine yanıt vererek, sözlerinin arkasında olduklarını,...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, "Sözlerini yerine getirmedi" eleştirilerine yanıt vererek, sözlerinin arkasında olduklarını, projelerin tamamlanacağını söyledi. Kocamaz, "Helikopter ve deniz uçağı ile ilgili son aşamaya geldik. İhaleye çıkıyoruz. Deniz otobüsüyle ilgili de araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Başkan Kocamaz, CHP Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'nun geçtiğimiz hafta, kendisine yönelik olarak sözlerini yerine getirmediği yönündeki iddialarına Büyükşehir Meclis Toplantısı'nın son birleşiminde yanıt verdi. İsim vermeden konuşan ve "Ben polemiğe girmek istemiyorum ama henüz bir yılı yapılanmayla geçmiş, bir yılı da çok yoğun bir gayretle geçmiş bir belediye yönetimini "verdiği sözleri yerine getiremedi" diye eleştirenler olabiliyor" diyen Kocamaz, sözünün arkasında duracağını ve projelerin tamamlanacağını söyledi.

"HELİKOPTER VE DENİZ UÇAĞI İLE İLGİLİ SON AŞAMAYA GELDİK. İHALEYE ÇIKIYORUZ"

Mersin'in hizmete açlığı olduğunu vurgulayan Kocamaz, yapacakları birçok projenin Bakanlıklardan izin almak zorunda oldukları projeler olduğunu belirterek, Raylı Sistem'i örnek verdi. Ulaşım Master Planı'nı tamamlayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunduklarını anımsatan Kocamaz, "Raylı sistemle ilgili nasıl bir sonuç alınacak, Bakanlığın vereceği karar ne olacak, bunlar da Mersin açısından çok çok önemli" diye konuştu.

Mersin'in bir numaralı sorununun işsizlik, iki numaralı sorununun da trafik olduğuna dikkat çeken Kocamaz, "Trafiği çözmeye yönelik çabalarımız devam ediyor. Bu toplantıda komisyona havale ettiğimiz Limonluk, Mezarlık 1 ve Mezarlık 2 Kavşakları ile ilgili kararımızı çıkaracağız. Bunlarla ilgili ihale yapmak gibi bir durum da söz konusu değil. Zaman kaybı olmasın istiyoruz. Asfalt ihalemizin içerisinde bu projeyi hayata geçirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kocamaz, seçim öncesi verdiği sözler arasında yer alan ve en fazla eleştirilen konuların başında gelen "helikopter', "deniz uçağı" ve "deniz otobüsüne ilişkin de şu açıklamayı yaptı: "Helikopter ve deniz uçağı ile ilgili son aşamaya geldik. İhaleye çıkıyoruz. Deniz otobüsüyle ilgili de araştırmalarımız devam ediyor. Ben polemiğe girmek istemiyorum ama henüz bir yılı yapılanmayla geçmiş, bir yılı da çok yoğun bir gayretle geçmiş bir belediye yönetimini, "verdiği sözleri yerine getiremedi" diye eleştirenler olabiliyor. Ama şunu herkes bilsin ki, söz verdiğimiz projelerin büyük bir kısmı inşallah sözümüzün arkasında duracağız ve tamamlanacak."

Trafikle ilgili çözüm üretmeye çalışırlarken, bir vatandaşın, "18 tane battı-çıktı ne oldu?" diye sorduğunu aktaran Kocamaz, seçim döneminde Tulumba Kavşağı ile ilgili söz verdiklerini dile getirerek, "Bu 18 tane battı-çıktı Ulaşım Master Planı ile ortaya çıktı. Ama mümkün olduğu kadar bunları bir plan, program çerçevesinde tamamlamak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

İLÇE BELEDİYELERİNE TANITIM GÜNLERİ ÇAĞRISI

Mersin'in tanıtımına yönelik çabalarının da devam ettiğini belirten Kocamaz, bu çerçevede, 28 Nisan 2016 tarihinde Ankara'da 2. Mersin Tanıtım Günleri'ni düzenleyeceklerini bildirdi. Tüm ilçe belediyelerinin stantların ayrıldığını kaydeden Kocamaz, "Tüm ilçe belediyelerimizin gerek hizmetlerini gerekse bölgelerindeki tarihi ve turistik değerleri tanıtmak için orada bir an evvel yer almalarını ve bununla ilgili hazırlık yapmalarını da özellikle rica ediyoruz" dedi.