Köklü kurumda büyük kriz ! "Maaşlar..."

Köklü kurumda büyük kriz ! "Maaşlar..."

Türkiye'nin köklü kurumlarından olan Türkiye Hava Kurumu'nda maaş krizi gündeme geldi.

Temeli 1925 yılında atılan TÜRK Hava Kurumu (THK) ile ilgili çarpıcı bir açıklama yapıldı. THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Kadrolarımızda çok ciddi şişkinlikler var. O nedenlezaman zaman maaş ödemelerinde sıkıntılar oldu" dedi. THK Üniversitesi'nin eski rektörü Ünsal Ban'ın aylık 100 bin TL maaş aldığı gündeme gelmişti.

THK olarak hedef ve stratejilerini belirlediklerini ifade eden Kürşat Atılgan,  "Bu doğrultuda tüm iş ve süreçleri yeniden yapılandırıp daha modern bir THK inşa edeceğiz. Türkiye’nin ’Havacılık Federasyonu’ yetkisini taşıyan Türk Hava Kurumu,Ankara ve İzmir’ de uluslararası kalite standartlarında hizmet veren eğitim merkezlerinde ticari pilot eğitimi ile amatör ve sportif havacılık aktivite ve eğitimleri gerçekleştirmektedir.

Kurulduğumuz günden bu yana havacılık sektörüne 7 bine yakın ticari pilot yetiştirdik. Türk Hava Kurumu Üniversitesini kurduk. Hali hazırda 6 bin öğrencimiz mevcut, Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Hava Söndürme Filosuna sahip olan THK, yurtiçi ve yurt dışında orman, sanayi ve şehirlerdeki yangınlara anında müdahale ediyor. Türkiye’de yaşanan orman, sanayi ve şehirlerdeki yangınlara anında müdahale edebilen THK, Avrupa’nın en büyük özel uçak Yangın Hava Söndürme Filosuna sahiptir. THK, 7 gün 24 saat tüm medikal ekibiyle hazırda bekletilen ambulans uçağı ve ambulans helikopterleri filosuna sahip ve bir çok alanda hizmet vermektedir" dedi.

İLK EĞİTİM VE SPORTİF UÇAĞI TÜRKKUŞU’NU ÜRETTİK

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, yapılan yeniliklerden bahsettiği konuşmasında, "Kısa bir zaman önce Etimesgut’daki uçak fabrikamızda tamamen Türk mühendis ve teknisyenlerle Türkiye’nin ilk Eğitim ve Sportif Uçağı Türkkuşu’nu ürettik. Sivil havacılık sektöründe sahip olduğu üst seviyeli teknik altyapı ve uçak avionik-mekanik sistem bakım kabiliyetleriyle hava araçlarının bakım, onarım ve modernizasyonunu yapıyoruz. Birçok alanda olduğu gibi THK, Türk balonculuğunun da başlatıcısıdır. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde balon pilot eğitimi ve balonla yolcu taşıma hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Aynı şekilde paraşütle atlayış, yamaç paraşütü, Micro Light, Gyrocopter, Ultra Light planör uçuş eğitimi, havadan fotoğraf çekimi hizmetlerimiz devam ediyor" dedi.

Kürşat Atılgan, THK’nun 1929’dan beri Uluslararası Havacılık Federasyonu’nun (FAI) Türkiye’deki tek temsilci olarak her yıl 60 binden fazla gence tamamen ücretsiz havacılık kursları verdiğini de kaydetti. Atılgan, Dünya üzerinde bu faaliyetleri ücret talep etmeden icra eden başka bir kuruluş olmadığını da hatırlattı.

YÜZDE 30 İDDİA EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, direktörlerin yapacağı çalışmaların ardından personelin yüzde 25-30'una denk gelen oranı azaltılacak.

ATILGAN: MAAŞLARI ÖDEYEMİYORUZ

Kürşat Atılgan, THK'nın içinde bulunduğu zorlukları aşmak, toparlanmak ve güçlenmek için yeniden yapılanma süreci içine girdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: "Kadrolarımızda çok ciddi şişkinlikler var. O nedenle zaman zaman maaş ödemelerinde sıkıntılar oldu. Bu durum sürdürülebilir değil. Her zor duruma düşen şirket gibi THK da bu açıdan gerekli düzenlemeyi yapmak zorundadır. 2017 başına kadar THK'nın gerek personel, gerek satınalma, gerek insan kaynakları, finans ve muhasebe alanında direktör düzeyinde teşkilatlanma neticesinde yeniden yapılanması sağlanacak. Bu konudaki çalışmalarımız tamamlanmıştır. İnsan kaynağımızı ihtiyacımız çerçevesinde yeniden belirliyoruz."

Hürriyet & DHA & AA