Komutan, elinde bayrak olan yaşlı kadını vurdu

Komutan, elinde bayrak olan yaşlı kadını vurdu

15 Temmuz darbe girişimi gecesine ilişkin ayrıntılara bir yenisi daha eklendi.

Mamak Mekanize Tugayı’nda görevli erler: Tabur komutanı Ejder Yıldırım, “DEAŞ Genelkurmay’ı bastı, sıkın” dedi. Sonra elinde bayrak olan yaşlı bir kadını vurdu. Polise de ateş açtı. Çıldırmış gibiydi, gözü dönmüştü

Sabah gazetesinden Yüksel Temel'in haberine göre FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturmada sorgulanan erlerin ifadeleri ihanetin karanlık yüzünü ortaya koydu. Mamak 28. Piyade Mekanize Tugayı'nda görevli erler, cuntacı komutanları Ejder Yıldırım'ın talimatıyla Genelkurmay,Jandarma Genel Komutanlığı, Akıncı Üssü ile Ankara Emniyet Müdürlükleri'ne götürüldüklerini anlattı.

"YILDIRIM'DAN DAVACIYIM"

Hâkimlik sorgularında yaşadıkları kâbus gibi anları korku dolu sözlerle ifade eden erler, ihanetin sorumlusu olarak, tutuklu tabur komutanları Ejder Yıldırım'ı gösterdi. Yarbay Yıldırım'dan şikâyetçi olduğunu ifade eden er Bahattin A. şunları anlattı: "Akşam 7 - 9 nöbetinden geldim. Tatbikat var dediler. Bütün taburu içtima alanına toplamışlar. Tabur komutanı Ejder Yıldırım geldi. Bize ZPT (zırhı personel taşıyıcı) çalıştırıp garaja gönderdi. ZPT'lere mühimmat koyuldu. Bizim araçta 5 kişi vardı. Üsteğmen ve uzman yolda aracı terk etti. Araçta 3 er kaldık. ZPT'nin üstüne halk çıkınca korktuk. Havaya iki el ateş ettim. Ama kimseye sıkmadım. Ejder Yıldırım'dan davacıyım." Hâkimin, "Kimsenin ateş ettiğini gördün mü?" şeklindeki sorusuna ise Bahattin A., "Ejder Yıldırım ile Ali Üsteğmen, halka ve polise ateş ediyordu. Ali Üsteğmen'in polis vurduğunu gördüm. Ejder Yıldırım da elinde Türk bayrağı olan bir yaşlı kadını vurdu" diye.
 
'TANKLAR EZİP GEÇİYORDU'

Erlerden Erman A., darbe akşamı tabur nöbetçi subayı tarafından alarm verildiğini kaydederek şöyle konuştu: "Tam teçhizatlı kışladan çıkarken komutanlar, DEAŞ'ın Genelkurmay'ı bastığını söyledi. Yolda aracımıza bir binbaşı bindi. Genelkurmay'a vardığımızda, aracın üzerindeki kuleyi ateşlememizi emretti. Araç komutanı 'Aracım bozuk' diyerek emri yerine getirmedi. Arkamızdan gelen bir tank yolları ayıran bariyerlerden karşıya atladı. 3 - 4 aracı ezdi. Halk üzerimize gelmeye başladı. Havadan Skorsky tarıyordu. Ben araç komutanıma 'Halk polisin yanında biz de polisin yanında olalım' dedim. O da polis abisini aradı. Teslim olduk."
 
"BUNLAR GÜLEN'İN ADAMI"

İfade veren erlerder Ferhat S. de şunları anlattı: "Tabur komutanı Yarbay Ejder Yıldırım araçta bize 'Silahları doldurun' dedi. Sonra kapıyı açtılar. Biz de dışarı çıktık. Ama baktık polis abiler var karşımızda. Polis abileri görünce şuurumuz şaşırdı. Bizim tabur komutanı askerlere, 'Sıkın sıkın, onlar polis değil Fetullah Gülen'in adamları' dedi. Ama biz sıkamadık. Terörle mücadelenin yeri vardı. Oraya kaçıp teslim olduk. Yarbay Ejder Yıldırım bir polisin ayağına sıktı."
 
'EMREDİYORUM ATEŞ EDİN'

Er Mehmet Ö.: "Ejder Yıldırım, emniyetin önünde 'Teröristler buraya gelmiş' dedi. Yıldırım uzmanlara ateş emri verdi. Uzmanlarsa 'Komutanım ateş etmeyelim polis' dedi. Tabur komutanı da 'Ben size emir veriyorum, ateş edeceksiniz' dedi. Uzmanlar da TOM A'lara ateş etti. Bu sırada halk toplanmaya başladı. Bu sefer kendisi halka ateş etmeye başladı, elinde Türk bayrağı olan yaşlı bir kadını da vurdu."
 
'KOMUTAN ÇILDIRMIŞTI'

Er Mehmet Ö.: "Emniyetin önüne gittiğimizde Ejder Yıldırım 'Onlar IŞİD'in adamı, Genelkurmay Başkanı'nı kaçırmışlar, sıkın" dedi. Polisin birini ayağından vurdu. Daha sonra bomba düştü oraya. Korkuyla aracın içine saklandık. Ama komutan hâlâ dışarıdaydı, içeri girmiyordu. Çıldırmıştı resmen, gözü dönmüştü, halka sıkıyorlar, polisi görüyorlar sıkıyorlar."
 
'KORKUDAN TİTRİYORDUM'

Erlerden Yiğithan K. de Ejder Yıldırım'ın piyade tüfeği ile ateş ettiğini anlatarak, "O ateş ederken ben korktum. Yere çökmüştüm. Yerde silah bana değince ateş gibiydi. Yanıyordu. Çok ateş etti. Halka da etti polise de... Hatta Uzman Çavuş Devrim Soylu'ya da dönüp 'Uzman korkma kalk ateş et' dedi. Ben korkudan titriyordum. Sonra herkese emir verdi. Tankları içeri sokturdu. Halkı böyle dağıttı" dedi. (Sabah)

Sabah