Komutan ve emniyet müdürü darbe girişiminde omuz omuza verdi

Komutan ve emniyet müdürü darbe girişiminde omuz omuza verdi

Edirne'de Jandarma Komutanı Albay Ersan ve Emniyet Müdürü Erdoğan darbe girişimini birlikte önledi.

Edirne'de kalkışmaya karşı devlete ve millete bağlılıklarını ilk dakikalarda bildiren Jandarma Komutanı Albay Ersan ve Emniyet Müdürü Erdoğan teşebbüsleri boşa çıkardı. Edirne Valisi Özdemir, "Emniyetimiz ve jandarmamız omurgalı bir duruş sergiledi, zaten bu duruş sergilendikten sonra tedbirlerimizi aldık, kararlı bir şekilde de duruşumuzu gösterdik. Bu duruşumuza halkın desteği bize güç oldu, buna kalkışanlar bundan tedirgin oldu. Bu işten vazgeçmek zorunda kaldı" dedi.

Edirne'de FETÖ'nün darbe girişimine karşı Jandarma Komutanı Albay Kamuran  Ersan ve Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, birlikte boşa çıkardı.  Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin  önlenmesine milletin karşı durmasının yanı sıra vatanı ve milletinin emrindeki  askeri ve emniyet personelinin da payı büyük.

Kalkışmayı haber alır almaz, mesai sonrası evlerinde bulunan üst  rütbeli askerlerin yoklamasını yapmak amacıyla alay komutanlığına çağıran Albay  Ersan, askeri aracın halkta endişe yaratacağı düşüncesiyle komutanların sivil  araçlarla evlerinden getirilmesi emrini verdi. Kendisi de pek çok komutanı  evlerinden, sivil aracıyla direksiyon başında kendisi alarak getirdi. İlçe kaymakamlarıyla, ilçe jandarma komutanlarının iletişimini  sağlayarak ilçelerdeki jandarma kuvvetlerinin devlete bağlılıklarını ivedilikle  bildirilmesine katkı sundu. Albay Ersan, yaptığı toplantıda alay komutanlığının güvenliğinin  alınmasını, alay komutanlığına dışarıdan girmek isteyen olursa "çatışın" emrini  de verdi.

 Edirne Valisi Günay Özdemir'i de arayarak "devletin ve milletin  emrindeyim" diyen Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Erdoğan'ı da arayarak emniyete  gitti. İkili burada darbe girişimini engellemek için önemli adımlar attı. Vali Özdemir'le emniyette oldukları esnada Meriç Köprüsü'nü geçerek  şehir merkezine zırhlı personel taşıyıcılarla  gelmek isteyenlerin olduğunu haber  alan Emniyet Müdürü Erdoğan, Vali Özdemir'in de bilgisiyle köprü başındaki  personeline canları pahasına askeri araçların köprüyü aşmaması emrini verdi.Emri alan köprü başındaki polis ekibi, hafif ticari araçla köprüyü  kapatarak önemli bir kalkışmanın da önüne geçmiş oldu.   Köprünün daha sonra iş makineleriyle kapatılmasına rağmen kışladan  yeniden çıkan  zırhlı araçların geri çekilmesi için şimdilerde tutuklu 54.  Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'yı arayan Jandarma Komutanı Ersan  ve Emniyet Müdürü Erdoğan halkın da darbe girişimine verdiği büyük tepkiyle  Edirne'de kalkışmanın önüne geçmiş oldu. Edirne Valisi Günay Özdemir, düzenlediği toplantıda hem jandarma hem  de emniyetin sergilediği "omurgalı" duruşa teşekkür ederek, iki kuvvetin kalkışma  sırasındaki önemine de vurgu yaptı. Özdemir, hem her iki kuvvetin hem de halkın desteğinin kalkışmaların  bertaraf edilmesine etken olduğuna vurgu yaparak, "Emniyetimiz ve jandarmamız  omurgalı bir duruş sergiledi, zaten bu duruş sergilendikten sonra tedbirlerimizi  aldık, kararlı bir şekilde de duruşumuzu gösterdik. Bu duruşumuza halkın desteği  bize güç oldu, buna kalkışanlar bundan tedirgin oldu. Bu işten vazgeçmek zorunda  kaldı" diye konuştu.

AA