Komutanı ağlatan zarftan 1 TL çıktı !

Komutanı ağlatan zarftan 1 TL çıktı !

Mehmetçik'e gönderilen gıda malzemelerinin arasından çıkan üzerinde 1 TL bulunan zarf komutanı ağlattı.

Mersin'in Aydıncık ilçesinde, cebindeki 1 lirasını, sebze ve meyve almak yerine terör operasyonlarına katılan güvenlik güçleri için başlatılan kampanyaya bağışlayan Şerife Buldurluoğlu, o an çok farklı duygular hissettiğini belirtti.

İl merkezinde misafirliğe geldiği ablasının evinde gazetecilere açıklama yapan Buldurluoğlu, Aydıncık'ta halk eğitim merkezinde dokuma kursuna giderken kampanyanın yapıldığı hal alanından geçtiğini söyledi.

Kalabalığı görünce merak edip sorduğunu anlatan Buldurluoğlu, şöyle konuştu:

"Evden çıkarken yanıma ekmek, sebze alırım diye 1 lira almıştım. Kalabalığı gördüm, gelen bir şeyler bırakıp gidiyordu. 'Ne oluyor?' diye sordum. Mardin'in Nusaybin ilçesindeki asker ve polislerimiz için kampanya başlatıldığını söylediler. Ben de '1 liram var, kabul ederseniz' dedim. 'Senin gönlün zengin' dediler, kabul ettiler. Çok şey hissettim. Anlatamam. Oradakilerin yerine kendimi koydum. Allah, bütün polislerimiz, askerlerimiz hakkında hayırlısı versin dedim."

Herhangi bir geliri olmadığını ve iş aradığını anlatan Buldurluoğlu, "O 1 lira benim için 1 milyar lira kadar değerli oldu o an" dedi.

Buldurluoğlu'nun kızı Dilek Mincir de amcasının da Diyarbakır'da görev yaparken yaralandığını anlatarak annesinin davranışıyla gurur duyduğunu kaydetti.

- Buldurluoğlu duygulandırmıştı

Buldurluoğlu, Nusaybin ilçesindeki terör operasyonlarına katılan güvenlik güçlerine gönderilmek üzere belediye ile Aydıncık Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğince düzenlenen kampanyaya, 1 lira bağışta bulunmuştu. Buldurluoğlu'nun bu davranışından duygulanan hal alanındaki belediye görevlileri ve vatandaşlar, aralarında para toplayıp Şerife Buldurluoğlu için sebze ve meyve almıştı.

Buldurluoğlu'nun verdiği 1 lira zarf içine konulmuş, zarfa da "Buldurluoğlu'nun kampanyayı desteklemek için cebindeki 1 lirayı verdiği" ve verirken dile getirdiği sözler not olarak iliştirilmişti.

Gıda yardımları, zarfla beraber Mardin'in Nusaybin ilçesindeki güvenlik güçlerine ulaştırılmıştı.