Konya’da Lale Mevsimi

Konya’da Lale Mevsimi

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başta tarihi Alaaddin Tepesi olmak üzere şehrin farklı yerlerine diktiği rengarenk lalelerin görsel şölen oluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başta tarihi Alaaddin Tepesi olmak üzere şehrin farklı yerlerine diktiği rengarenk lalelerin görsel şölen oluşturuyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı yerlerine dikilen lale ve soğanlı bitkilerin açmaya başlamasıyla Konya'da bahar güzellikleri yaşanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'da her yıl Nisan ve Mayıs aylarında açan lalelerin oluşturduğu rengarenk görüntülerin insana huzur verdiğini söyledi. Şehir merkezinde başta Alaaddin Tepesi olmak üzere tarihi mekanların çevresinde, yeşil alanlarda ve ana arterlerde milyonlarca lale ve soğanlı bitkinin açmaya başladığını kaydeden Başkan Akyürek, özellikle çiçek parkı haline gelen, tematik tasarımlarıyla dikkat çeken Alaaddin Tepesi'nin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade etti.

Lalenin yanı sıra her yıl Nisan ayında sakuraların da (Japon süs kirazları) rengarenk çiçekleriyle şehri süslediğini kaydeden Başkan Akyürek, Ladikli Ahmet Hüdai Parkı ve Japon Parkı'ndaki bu güzelliği herkesin görmesini istedi. Lalelerin ve sakuraların ardından refüjler ve parklardaki güllerin açmaya başlayacağını vurgulayan Başkan Akyürek, yaptıkları çalışmalarla "Çiçek Gibi Konya" hedefine mutlaka ulaşmak istediklerini söyledi.

ALAADDİN TEPESİ SANATSEVERLERİN AKININA UĞRADI

Milyonlarca lalenin açmasıyla adeta bir renk cümbüşüne bürünen Alaaddin Tepesi, resim ve fotoğraf sanatıyla uğraşanların da uğrak mekanı haline geldi. Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın resim, fotoğraf ve kısa film kurslarında eğitim alan kursiyerler, gün boyu lalelerin oluşturduğu güzelliği resmederek çekimlerini yaptılar. Büyük ilgi gören etkinlikte çekilen fotoğraflar ve yapılan resimler KOMEK tarafından sergilerle sanatseverlere sunulacak.