Köpeği otomobile bağlayıp metrelerce sürükledi

Köpeği otomobile bağlayıp metrelerce sürükledi

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde arabanın arkasına bağlanan köpek metrelerce sürüklendi.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde 55 yaşındaki M.V. isimli şahsın otomobilin arkasına bağladığı köpeği metrelerce sürükleyerek götürmesine hayvanseverler tepki gösterdi. Şikayet üzerine yakalanan M.V. kısa sürede yakalandı. Ancak şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Köpeğin sürüklenirken çekilen fotoğrafı üzerine Dova ve Hayvanseverler Derneği (DOHAS), sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Çorlu İlçesi'nin Hıdırağa Mahallesi'nde hareket halindeki 39 EH 155 plakalı otomobilin arkasına bir köpeğin iple bağlı sürüklenerek götürüldüğü gören bir kişi bunun fotoğrafını çekerek sosyal medyada paylaştı. Polisi arayıp bilgi veren aynı kişi Çorlu Belediye Başkanlığı'na fotoğrafı e-mail ile gönderip, sürücüsünün bulunup gerekli işlemin yapılmasını istedi.

YAKALANDI ANCAK İFADESİ ALINDIKTAN SONRA SERBEST KALDI

Köpeği arabanın arkasına bağlayarak sürükleyen 55 yaşındaki M.V, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. M.V ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

fft16_mf8042351.jpeg

M.V ifadesinde "Bu benim kendi köpeğim başka mahalleye kaçtı getiremedim arabanın arkasına bağlamak zorunda kaldım. Ben yavaş gidiyordum, köpek de arkadan normal bir şekilde yürüyerek geliyordu. Diğer araçlar korna çalınca ürktü ve düştü, ben de öyle devam ettim" dedi. Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından para cezası verilen şahsın  sahibi olduğu köpek de elinden alınacak.

Otomobil arkasına bağlanarak köpeğin sürüklenmesi fotoğraflarını gören Doğa ve Hayvanlarseverler Derneği üyeleri de, internet siteleri aracılığıyla otomobilin plakasını verip, sürücü hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Çorlu'da 39 EH 155 plakalı araç, Kore Mahallesi çıkışında meydana gelen olayda şahıs emniyet güçlerine bildirilmiştir. Ancak araç durdurulamadığı için köpeğin durumu belli değil. Açık ihbar niteliğinde olan bu görüntüleri sıkça paylaşarak bu masum cana bu işkenceyi yapan kişi veya kişilerin plakadan tespit edilmesini, adalet önünde suçlarının cezalarını çekmelerini sağlayalım."

Polis ekipleri, suç duyurusu üzerine otomobile bağladığı köpeği sürükleyerek götüren sürücüyü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Milliyet