Köprü Tartışması Bitmiyor

Köprü Tartışması Bitmiyor

Adana Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı'nın "Devlet Bahçeli Köprüsü Projesi'ne yönelik verdiği soru önergesini yanıtlayan Büyükşehir...

Adana Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı'nın "Devlet Bahçeli Köprüsü Projesi'ne yönelik verdiği soru önergesini yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Devlet Su İşleri'nin (DSİ) "Baraj seddini acil terk edin" önerisiyle bu köprünün her türlü altyapısını, bütün kamu kurumlarıyla yazışıp projelendirerek yaptık" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin nisan ayı ilk meclis oturumu, Hüseyin Sözlü'nün başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı konuşan CHP'li Meclis Üyesi Yusuf Akıncı, son dönemde kamuoyunda geniş çaplı tartışma konusu olan Devlet Bahçeli Köprüsü'yle ilgili Başkan Sözlü'ye soru önergesi sundu.

Sözlü de köprünün, bölgede bulunan Çukurova Üniversitesi, Balcalı Hastanesi, yurt kampüsü, yeni yapılacak üniversite kampüsü, şehir hastanesi, yeni mahkeme binaları ve yeni stadyum gibi önemli alanlara hizmet edeceğini belirterek, köprüyü DSİ'nin "Baraj seddini acil terk edin" önerisiyle projelendirdiklerini vurguladı. Sözlü, şunları kaydetti:

"Rekabete açık olsun, fiyatlar daha uygun olur diye açık ihale yaptık. O konu da yasaların tarif ettiği avan proje üzerinden yapıldı ama 30 Mart 2016'da biz temeli attık. Basına yansıyan şöyle şeyler de var: "İhaleyi alan var mı?" İhaleyi yapmadan da biz temeli atabiliriz. Yaptığımız birçok projenin yarısını kendim yaptım. Göller Yaylası'nın altyapısı kendi adamlarımızla yapıldı. Üzerindeki boru döşeme ve teknik işleri ihale ettik. Müteahhit kendi arasındaki evraklarını inceletmek üzere Kamu İhaleleri Kurumu'na müracaatı var. Bize göre sakıncası yok. İhale süresi 2 yıl içerisinde bitmek üzere ama inşallah biz 2017 sonuna o köprüyü bitireceğiz. DSİ barajın sahibi. Ben bu projeyi sunmakla kaldım. Zaten proje olmadan ihale yapamazsınız. Projesiz köprü mü olur?"