Kore Gazisi Kocausta Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kore Gazisi Kocausta Son Yolculuğuna Uğurlandı

Aydın'ın Köşk İlçesi'nde yaşayan ve İncir işletmeciliğinin en eski ustalarından olan "Koca Usta" lakaplı Kore Gazisi Mustafa Bozyel hayatını kaybetti.

Aydın'ın Köşk İlçesi'nde yaşayan ve İncir işletmeciliğinin en eski ustalarından olan "Koca Usta" lakaplı Kore Gazisi Mustafa Bozyel hayatını kaybetti. Askeri törenle son yolculuğuna uğurlanan Koca Usta'yı protokol üyelerinin yanı sıra sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Aydın incirini yurtdışına pazarlayan firmaların başında gelen Osman Akça İncir İşletmeleri'nin ilk ustaları arasında yer alan Kore Gazisi Mustafa Bozyel için özdeşleştiği Osman Akça İncir İşletmeleri'nde tören düzenlendi. Kore gazisi Mustafa Bozyel'in naşı daha sonra Köşk Çarşı Camii'ne getirildi. Askeri tören düzenlenen Mustafa Bozyel kılınan cenaze namazının ardından Baklaköy Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Osman Akça İşletmeleri'nde çeyrek asırdan bu yana çalışan gerek firmanın sahipleri gerekse incir işletmesinde çalışanlar tarafından çok sevilen Mustafa Bozyel'in vefatı herkesi üzerken İşetmenin Genel Müdürü Melih Akça, "Hepimizin ustasıydı. Çok severdik çok üzüldük. Allah mekanını cennet eylesin. O'nun varlığı işletmeden dolaşması bile bize mutluluk verirdi. Kendisini çok özleyeceğiz" diye konuştu.

Akça Holding tarafından Köşk'e incir işletmesi açıldıktan sonra İzmir'den Köşk'e gelip yerleştiği öğrenilen Kore Gazisi Mustafa Bozyel, yaklaşık yarım asırdan bu yana Köşk'te yaşıyordu. İsminden ziyade Koca Usta olarak tanınıyordu.

Cenaze törenine Köşk Kaymakamı Serdar Ayaz, Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Bilge Göksan, Akça Holding Kuru Meyve İşletmeleri Genel Müdürü Melih Akça, holding çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.