Korkutan görüntü! PCR test kuyruğunun sonu gözükmedi

Güncelleme:

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre Türkiye'de son 24 saatteki vaka sayısı 50 bini aşarken, hastanelerdeki koronavirüs testi kuyrukları korkutucu boyutlara ulaştı.

Sağlık Bakanlığı corona virüsü (koronavirüs) için son gelişmeleri ve Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 382 bin 888 Kovid-19 testi yapıldı, 54 bin 724 kişinin testi pozitif çıktı, 137 kişi yaşamını yitirdi. 

Vaka sayılarının 50 bini aşmasının ardından Bakan Koca dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Omicron varyantının etkisiyle büyükşehirlerdeki vaka oranlarının yüksek olduğuna vurgu yapan Bakan Koca, "Omicron varyantı, İstanbul’daki vaka sayılarının toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu. Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır" çağrısında bulundu.

Vakaların patlamasının ardından Odatv de İstanbul’daki test sıralarını görüntüledi. Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Hastanesinde uzun kuyrukların oluştuğu koronavirüs test sıralarında vatandaşlar dakikalarca sırada bekleyerek test olmayı göze alıyor. Kuyrukların uzaması ise salgının artmasına da neden olan bir diğer faktör olması nedeniyle vatandaşlar sırada beklerken kalabalıkta sosyal mesafeye de dikkat etmeye çalışıyor.

OdaTV.com