Korona yüzünden velayet babaya verilmişti! Mahkeme kararı iptal etti

Korona yüzünden velayet babaya verilmişti! Mahkeme kararı iptal etti
Güncelleme:

Ordu'da hemşire olan annenin koronavirüs riski taşıdığı gerekçesiyle çocuğun velayeti babaya verilmişti. Mahkemenin kararı iptal etmesiyle çocuğun velayeti yeniden anneye verildi.

Corona virüs riski taşıdığı gerekçesiyle sağlık çalışanı anneden alınan velayet kararından geri dönüldü.  

Ordu’da Cemile ve Mehmet Atakan D. çifti, karşılıklı olarak boşanma davası açtı. Bu süre içinde mahkeme, geçici olarak oğlunun velayetinin anne Cemile D.’ye verilmesine karar verdi.

Ancak Mehmet Atakan D., eşinin ambulans hemşiresi olduğunu ve sürekli evlere girip çıktığını, çocuğunun salgın nedeniyle ağır risk altında olduğunu savunarak, velayetin kendine verilmesi talebiyle 13 Temmuz’da mahkemeye başvurdu.

Mehmet Atakan D., Ordu 2’nci Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, "Çocuğumun kronik bir rahatsızlığı var. Her iki kulağında da tüp var. Bağışıklık sistemi düşük ve alerjik yapıda bir çocuktur. Bu nedenle velayetin geçici olarak da olsa bana verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, çocuğun velayetinin babasına verilmesine karar verdi. Mahkemenin verdiği kararda, corona virüsün bulaş oranının yüksek olmasına dikkat çekilerek, “Geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacaktır” denildi.

Tartışma yaratan karar sağlık çalışanları için endişe yaratmıştı.

BİLİRKİŞİLER TARAFLARI DİNLEDİ

Cemile D.’nin avukatı İrfan Demir de karara itiraz etti. İtiraz üzerine Ordu 2’nci Aile Mahkemesi, psikolog ve pedagoglardan oluşan uzman bilirkişi heyetinden rapor istedi.

Bilirkişiler, anne ve babanın ayrı ayrı yaşadıkları ortamları inceledi, çocukla bir araya geldi. Ancak mahkeme o tartışmalı kararından döndü. Bilirkişi raporunun ardından babadan alınan velayet anneye verildi.

BABA: ÇOCUĞUMUN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Çocuğu için velayet davasını açan Mehmet Atakan D., kronik hastalığı olan çocuğunun sağlığını düşündüğünü belirterek, “Benim çocuğumun kronik hastalığı olduğu için önlem almak istedim. Ben çocuğumun sağlığını düşünüyorum. Şu anda hukuki süreç devam ediyor. Pedogoglar ve sosyal hizmetler gerekli incelemeleri yapıyor. Bunun sonunda rapor hazırlanacak. Kararı yargı verecek. Şu anda ne söylersek hiçbir anlam ifade etmeyecek” ifadelerini kullanmıştı. 

Seçiniz...