Koronavirüs korkusu artarken okullardaki acı gerçek ortaya çıktı!

Koronavirüs korkusu artarken okullardaki acı gerçek ortaya çıktı!
Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı corona virüsü önlemleri aldığını açıklıyor, okullara broşürler yollanıyor, okul binalarının sürekli dezenfekte edildiği duyuruluyor ama bazı okulların tuvaletlerinde yeterli sabun ve tuvalet kâğıdı yok.

Milli Eğitim Bakanlığı corona virüsü önlemleri aldığını açıklıyor, okullara broşürler yollanıyor, okul binalarının sürekli dezenfekte edildiği duyuruluyor ama özellikle bazı kalabalık okullarda tuvalet hijyeniyle ilgili sorun çok.

Cumhuriyet’ten Figen Atalay’a konuşan, Eğitim İş-Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Öğrenci başına düşen kullanım alanının yetersizliği bir tarafa, lavabolarda temizlik malzemeleri (sıvı-katı sabun, tuvalet kâğıdı) neredeyse hiç bulunmamaktadır. Birçok okulumuzda öğrencilerimiz kendi temizlik malzemelerini çantalarında evden kendileri götürüp getirmektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle okullarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik bilgilendirmeler yapılıyor. Dağıtılan form ile aile hekimliğinden son sağlık durumuyla ilgili bilgi istenirken uyarıcı ve bilgilendirici afiş ve broşürler hazırlandı.

Cumhuriyet