Koronavirüs yasakları için kritik gün! Tam kapanma çıkabilir!

Koronavirüs yasakları için kritik gün! Tam kapanma çıkabilir!
Güncelleme:

Ramazan öncesi Türkiye'de 7den 77'ye herkesin gözünün üzerinde olduğu Bilim Kurulu toplantısı bugün yapılacak. Masada Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı koronavirüs kararları var... Yarın da Kabine Toplantısı var...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Ramazan ayında alınması muhtemel yeni önlemleri görüşecek. Bunun öncesinde ise gözler bugün yapılacak Bilim Kurulu toplantısına çevrildi.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu bugün saat 18.00'de toplanacak. 

Genel olarak iki haftada bir düzenlenen Bilim Kurulu toplantısında özellikle bu hafta Ramazan ayında uygulanması beklenen daha geniş kapsamlı kısıtlamalar değerlendirilecek. Koronavirüs vakalarındaki hızlı yükselişle beraber yeni tedbirlerin uygulamaya konması öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabineye vaka sayılarındaki artış, mutant virüsün yayılışı, aşılama çalışmalarında gelinen aşama ve yerli aşı çalışmaları hakkında detaylı sunum yapacak. Kabinede, Bilim Kurulu’nun hastanelerin yoğun bakım servislerinde yığılmayı önlemek için gündeme getirdiği öneriler tartışılacak. Kabinenin yarın yapılacak toplantısında, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı gruplar başta olmak üzere sokağa çıkma sınırlamalarının artırılması, taziye, düğün, asker uğurlama gibi toplu etkinliklerin sınırlanması gibi ek tedbirler tartışılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında düzenlecek toplantı Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.