Kosova'da Gülen’in okullarından basına dava

Kosova'da Gülen’in okullarından basına dava

Kosova'da yayın yapan televizyona FETÖ'cülerden dava tehdidi.

BESA TV Müdürü Mamer Fuşa, yaptıkları haberler nedeniyle 1 hafta önce BESA televizyonuna Gülistan Eğitim Kurumları adına bir ihtarname geldiğini, ihtarnamede 1 hafta içerisinde bu kuruluştan özür dilenmediği takdirde tazminat davasına gidileceğini söyledi.

Fuşa açıklamasında; "Mustafa Erdem adına gelen ihtarnamede Gülistan Eğitim Kurumları adına yazdığımız haberlerden dolayı özür dilememiz isteniyor. 1 hafta içerisinde özür dilenmediği takdirde dava işlemlerinin başlanacağı belirtiliyor. BESA televizyonu olarak darbe girişimi sonrası Gülistan Eğitim Kurumları'na veyahut Fethullah Gülen bağlantılı okullarında çok sayıda öğrencinin kaydını sildirdiğini haber yapmıştık. Bir de Gülistan Eğitim Kurumları'na bağlı Mehmet Akif Kolejleri'nden mezun olan öğrencilerin diplomalarının Türkiye'de geçersiz olduğuyla ilgili haber yapmıştık. Ancak bizim bu haberlerle ilgili bir dayanağımız var çünkü Türkiye Cumhuriyeti bu kurumlardan mezun olan öğrencilerin Türkiye'de lisans eğitimine devam edemeyeceklerini açıklamıştı. Bizde bunları haber yaptığımız için bu eğitim kuruluşlarından ihtarname aldık" dedi.

Haberlerimizin arkasındayız

Yaptıkları haberlerin arkasında olduklarını belirten Fuşa, "bizde özür dilemeyeceğimizi açıklayarak mahkemeye verin dedik. Öyle bir korkumuz yok. Çünkü tüm bu yaptığımız haberlerin arkasındayız" şeklinde konuştu. Özür dilemeyi düşünüyor musunuz sorusuna Fuşa: "Bizce özür dilenecek bir şey yok. Çünkü tüm bu yaptığımız haberlerin aslı var. Türkiye'den belgeleri var. Bu okulların Türkiye'nin dediği gibi terörist yetiştiren insanlar değil de Fetullah Gülen Terör Örgütü'ne ait okullar olduğunu söyleniyor. Bizde o iddiaya sadece yer verdiğimiz için suçlanıyoruz" dedi. Mahkemeden ne tür bir karar bekliyorsunuz sorusunda Fuşa: "Konuyla ilgili görüştüğümüz avukatlar tüm bu yayınladığımız haberlerin aslı olduğu için bizim ceza almamamız lazım. Ancak şu an mahkeme ne karar verir onu mahkeme bilir. Ancak biz eminiz ki tüm bu yazıların aslı var, belgesi var bir de suçsuz olduğumuzu inanıyoruz."

Basına baskı yapılıyor

Bu dava başıbaşına bir haberdir diyen Fuşa: "Çünkü devamlı Türkiye Cumhuriyeti'nin basına baskı yapıldığına dair haberler yer alıyor. Haber yapıldığı için Türkiye'de gazetecilere mahkeme yolu açılıyor diye haberler ara sıra çıkıyor. Ancak bir bakıyorsunuz başka bir tarafta Kosova'da Fetullah Gülen'i haber yapıyorsan bu sefer onlar basını mahkemeye başvuruyorlar. İnsan şimdi sormaz mı, hani siz basın özgürlüğünden yanaydınız? Bunlar sürekli Türkiye baskıcı bir devlet, Türkiye gazetecilere ve televizyonlara baskı yapıyor, ancak burdan belli oldu ki asıl bu örgüt baskı yapıyor. Eğer hoşlarına uyan haber yapmıyorsanız hemen mahkemeye veriyorlar. Biz mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz biz özür dilemeyeceğiz. Çünkü tüm haberlerin kaynağı var bizde. En iyi kararı mahkeme verir. Mahkemede hesaplaşmayı bekliyoruz" dedi.

DHA