Küçük kıza sigara içiren şüpheli hakim karşısında

Küçük kıza sigara içiren şüpheli hakim karşısında

Sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı görüntülerde 5 yaşındaki kuzenine sigara içirdiği tespit edilen sanık Pelin S'nin, yargılandığı dava kapsamında talimatla ifadesi alındı.

Gölcük Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz günlerde ifade veren Pelin S. ifadesinde, "Mağdur benim kuzenim olmaktadır. Instagram isimli sosyal paylaşım sitesinde kuzenimin sigara içişini ben paylaştım. Ancak sigarayı ben vermedim. Babasının tezgahta sigarası vardı. Y.E., bu sigarayı alarak bana "Hadi abla evcilik oynayalım" dedi. Sigarayı aldı. Sigarayı yakarken çok tatlı olduğu için videoya çektim. Sigarayı ağzına alırken ben videoyu sonlandırdım ve sigarayı aldım. Benim suç işleme kastım yoktur. Beraatimi talep ederim "dedi.

"SUÇ İŞLEME KASTI YOKTUR"

Pelin S.'nin avukatı "Müvekkilim çocuk açısından zararın çıkmasını kendisi önlemiştir. Sigaranın yandığını anladığı anda çocuğun elinden almıştır. Müvekkilinin suç işleme kastı yoktur" diyerek müvekkilinin beraatini istedi.

ANNE VE BABANIN DA İFADESİNE BAŞVURULACAK

Pelin S.'nin talimatla alınan ifadesi İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. Önümüzdeki günlerde 5 yaşındaki mağdur Y.E.'nin anne ve babasının da ifadesine başvurulacak.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 16 Mart 2016'da şüpheli Pelin S.'nin 2011 doğumlu mağdur Y.E.'ye sigara içirdiği, mağdurun sigara içişini videoya kayıt ederek Instagram'da yayınladığı belirtildi. Şüphelinin savunmasında ikrarda bulunduğu, üzerine atılı suçu işlediği dosya kapsamında anlaşıldığı ifade edilen iddianamede, şüpheli Pelin S.'nin " Sağlık için tehlikeli madde temin etme" suçundan 6 aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor.

DHA