Küçük Mertin katilinin ifadesi kan dondurdu

Küçük Mertin katilinin ifadesi kan dondurdu

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı kaçırıp hunharca katleden Aykut Balk'ın (23) vahşice işlediği cinayetin perde arkası gün yüzüne çıkmaya başladı.

Kars'ta 9 yaşındaki Mert Aydın'ı kaçırıp hunharca katleden Aykut Balk'ın (23) vahşice işlediği cinayetin perde arkası gün yüzüne çıkmaya başladı. Katil Balk'ın poliste verdiği ifade kan dondurdu.

Kırmız renkli aracıyla vahşeti gerçekleştiren Aykut Balk'ın polis ifadesi kan dondurdu. Digor pazarında karşılaştığı Mert'i otomobiline aldığını anlatan Balk, ifadesinde gittikleri Ardahan yolu Karadağ çöplüğünde Mert'e fotoğraflarını çektirdiğini söyledi. Daha sonra eve gitmek istediğini söyleyen çocuğu ittiğini aktaran katil zanlısı, şöyle devam etti: "Yüz üstü düştü; ben de vurdum ve burnu kanadı. Üzerindeki kazağı çıkardım, arabaya kan bulaşmaması için yüzüne kapattım. Arabanın ön koltuğundan arka koltuğa aldım. Aracın perdelerini kapattım. Arka koltukta taciz ettim. Mert istemeyince yine dövdüm. Boğazımı sıkınca kendimden geçtim. Üzerindeki kıyafetleri çıkardım. İş bittikten sonra, 'Babama, amcalarıma seni, senin yaptıklarını söyleyeceğim' dedi. Geçti ön koltuğa oturdu, başladı ağlamaya. Dışarıda bir ip buldum. Arka koltuğa geçtim, önde oturan Mert'in boğazına ipi doladım ve sıktım. Sonra ip koptu, tekrar bağladım. Mert çırpınarak ayaklarını torpidoya vurdu, öyle kaldı. Tabyayı ben tünel olarak biliyordum. Mert'i boğduktan sonra kucağıma aldım, cesedini tabyanın içine attım. Otoya bindim, geldiğim yerden döndüm. Akaryakıt istasyonuna girdim, 15 TL'lik yakıt aldım. Arabayı temizledim ve galeriye gittim."

"ERZURUM'DAN KARSA DÖNMEK İÇİN POLİSTEN PARA ALDIM"

Balk, daha sonra evde kıyafetlerini değiştirdikten sonra televizyon seyrettiğini ve ardından da yattığını anlattı. 7 Nisan sabahı ailesi ile tartışarak evden çıktığını ifade eden katil zanlısı, 20 TL vererek otobüsle Erzurum'a gittiğini söyledi. Balk, bir galeride iş bulduğunu ancak kimlik istenmesi üzerine bundan vazgeçtiğini bildirdi. Erzurum'da bir otelde kaldığını, 8 Nisan günü Erzurum'da otogara gittiğini ve üzerinde 5 lira olduğu için orada gördüğü polislere "Kars'a gideceğim param bitti. Bana yardım eder misiniz?" dediğini, onlardan aldığı 20 lira Kars'a otobüsle döndüğünü söyledi.

Kars'a geldiğinde yakınlarının 'kayıp' ilanı vermeleri üzerine karakola giderek ifade verdiğini söyleyen Balk, olayda kullandığı kırmızı renkli aracı, Dağpınarlı bir kişiye sattıklarını ileri sürdü. Balk, daha önce hiçbir çocukla cinsel ilişkiye girmediğini anlatırken, şunları söyledi: "Diyarbakır'ın Hani ilçesinde askerlik yaptığım sırada yatakhanede 3 er bana zorla tecavüz etti. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Hava değişimine Kars’a gönderdiler. Mert'le oraya gezmeye gittiğimizde aklıma ilişkiye girmek geldi. Daha önce öyle bir şey yaşamadım, pişmanım."
CİHAN