Küçükçekmece'de Asayiş Uygulaması

Küçükçekmece'de Asayiş Uygulaması

Kanarya Mahallesi'nde bin polisin katılımıyla helikopter destekli denetim yapılıyor - İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan: - "Bizim 15 günde bir, il genelinde genel asayiş uygulamamız var ve haftada bir değişik ilçelerimizde uygulama yapıyoruz"

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de bin polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştiriliyor.

Kanarya Mahallesi'nde saat 20.00'de başlayan uygulamaya, asayiş, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, terörle mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu yaklaşık bin polis katılıyor.

Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde, aranan şahıslar, silah ve bıçak taşıyan şüpheliler ile uyuşturucu satıcıları üzerinde duruluyor. Trafik kontrollerinin yapıldığı uygulamaya, polis helikopteri de destek veriyor.

- Emniyet Müdürü Çalışkan, uygulamayı denetledi

Uygulamayı denetlemek için Kanarya Polis Merkezi Amirliğine gelen İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, yaptığı açıklamada, "Bizim 15 günde bir, il genelinde genel asayiş uygulamamız var ve haftada bir değişik ilçelerimizde uygulama yapıyoruz" dedi.

Bu hafta Küçükçekmece ilçesinde Kanarya Mahallesi ağırlıklı bir uygulama yapacaklarını ifade eden Çalışkan, vatandaşların huzurlu ve evlerinde güvende olmaları, sokakların sakin olması amacıyla rutin bir asayiş uygulaması yürüttüklerini dile getirdi.

Bu arada, uygulamanın geç saatlere kadar süreceği öğrenildi.