Küçükçekmece'deki park rezaletinde 2 isim görevden alındı

Küçükçekmece'deki park rezaletinde 2 isim görevden alındı
Güncelleme:

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki bir çocuk parkında kullanılan görsellerin 'PKK sembollerini andırdığı' gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, belediye başkan yardımcısı ve park bahçeler müdürü görevinden uzaklaştırıldı.

İstanbul Valiliği, Küçükçekmece'deki bir çocuk parkında 'PKK sembol ve renkleri kullanıldığı' gerekçesiyle başlatılan soruşturmayla ilgili açıklama yaptı.

Söz konusu materyallerin kaldırılmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu belirtilen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü görevden uzaklaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Küçükçekmece Belediyesinin İstasyon Mahallesinde bulunan Atatürk Parkı’nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde 'PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikâyet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine' söz konusu materyallerin Kaymakamlıkça kaldırılması sağlanmıştır. Küçükçekmece Kaymakamlığının konuya ilişkin 12.11.2020 tarihli yazıları ile Valiliğimize gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda; Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı (S.G.) ile Park ve Bahçeler Müdürü (Ş.M.), 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır."