Kulaçlar ‘Kadına Şiddete Hayır’ Temasıyla Atıldı

Kulaçlar ‘Kadına Şiddete Hayır’ Temasıyla Atıldı

Datça Belediyesi’nin ev sahipliğini Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu 59’u kadın ve 191’i erkek olmak üzere 250 sporcunun rekor katılımıyla gerçekleşti.Bu sene 9’uncusu gerçekleşen Uluslarara...

Datça Belediyesi’nin ev sahipliğini Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu 59’u kadın ve 191’i erkek olmak üzere 250 sporcunun rekor katılımıyla gerçekleşti.

Bu sene 9’uncusu gerçekleşen Uluslararası Açık Deniz Kış Yüzme Maratona 26 Yunanlı sporcu da katıldı. Datça Kaymakamı Hamdi Üncü, Muğla Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan ile Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos’un startını verdiği “Açık Deniz Yüzme Maratonu” uzun ve kısa iki parkurda yapıldı. 5000 Metrelik uzun parkur hava muhalefeti nedeniyle son anda değişti ve Kumluk Plajı _ Fener Adası yerine, Kumluk plajı - Clup Datça İskelesi önünde 5000 metreyi bulan noktalar arasında yapıldı. Kısa parkurda ise bir değişiklik olmadı ve 1500 metrelik parkur Kumluk Plajı ile Clup Datça önündeki İskele arasında yapıldı.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Her sene ortak bir tema ile kamuoyunun dikkatini çekmeye çalışan Uluslar arası Datça Açık Deniz Yüzme Maratonu’nun bu seneki ortak teması, giderek yükselen Türkiye’de ve Dünya’da kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek oldu. Bu nedenle bu hassas konuya katkı koymak adına, katılım oldukça yüksekti. Hava sıcaklığının 12-14, deniz suyu sıcaklığının ise 16 derece olarak ölçüldüğü maraton, şiddetli sağanak nedeniyle sık sık ertelendi ve start ancak saat 13.00’te verilebildi. Tıpkı maratona katılan rekor düzeydeki yüzücüler gibi, onları seyretmeye gelen ve seçilen ortak temaya destek çıkmak isteyen çok sayıda yurttaş’ta Kumluk Plajını tıka basa doldurdu. Bu arada sabahın erken saatlerinden itibaren davul zurna korosu da yüzücüleri yalnız bırakmadı.

Maratonun mimarı ve yaşama geçirildiği ilk günden bu yana Türk yüzücülerin kaptanı olan Necati Sağır, yaptığı açıklamada; “9 yıl önce 15 kişi ile başladığımız Datça Açık Deniz Yüzme Maratonu, her yıl büyüyerek ve yeni katılımlarla bu sene 250’e yükseldi. Bu rekor bir katılım için herkese teşekkür ediyorum.. Ancak Maratonu katılım arttıkça, sorunlarımızda artmaktadır. Bu seneki maratonun ortak teması, Türkiye’de son günlerde gündemden düşmeyen Kadına yönelik şiddet olgusuna dikkat çekmek olacak” diye konuştu.

HALK SAHİP ÇIKSIN

Datça Uluslararası Acık Deniz Yüzme Maratonu’nun sponsorlarından Marmaris Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi de, “Biz desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Ancak, artık bu maratonu halkın sahip çıkma zamanı gelmiştir. Görünen o ki, Datça halkı yeteri kadar bu anlamlı etkinliğin farkında değil gibi. Halkın sahip çıkmadığı hiçbir etkinlik kalıcı olamaz” dedi.

Datça Uluslar arası Açık Deniz Yüzme Maratonuna katılan yüzücü, yönetici ve sponsor firmalar, akşam onurlarına verilen yemekte buluştular. Türk ve Yunan halk müziğinin yoğunlukta olduğu geceye damgasını yine kıvrak oyunları ile Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos’un oldu. Lefteris Popodaukalos’u, Yunanlı yüzücüler ve özellikle kadınlar hiç yalnız bırakmadı.