Kuleli Askeri Lisesi'nin akibeti belli oldu

Kuleli Askeri Lisesi'nin akibeti belli oldu
Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, darbe girişimi sonrası kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’nin Türkiye’nin en büyük müzesine dönüştürüleceğini, bir kısmını ise Milli Savunma Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, yeni turizm hedeflerinin yanı sıra FETÖ’yle mücadeleye dair bilgiler verdi. Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuşan Bakan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım’ın ABD ziyaretiyle ilgili, “Sayın Başbakanımız da ziyaretinde FETÖ’nün iadesiyle ilgili talepleri tekrarlayacak. Adam, ‘bu ekip, içeridekiler benim ekibim’ diyor. ‘Benim adamlarıma zulmediyorsunuz’ diyor. Daha ne desin? ‘Talimatı ben verdim’ cümlesini söylemeyecektir herhalde” dedi.

Vize de çözüm umudu

ABD ile yaşanan vize krizi için, “Birisi kuyuya attı taşı, şimdi 50 akıllı bu taşı çıkarmaya gayret ediyor. Amerika’nın İstanbul Konsolosluğu’nda çalışan ve hiçbir diplomatik dokunulmazlığı olmayan bir kişinin FETÖ’yle ilişkisinin ortaya çıkmasının verdiği mahcubiyet, bir telaşla bu kararı aldıysa iyi tamam telaşınızı gördük, mahcubiyetinizi de anladık, bu adımı geri almanız lazım. Bu vize meselesinin bu temaslar sonucu hallolacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

‘Çağrı’ gibi 15 Temmuz

Bakan Kurtulmuş, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi’yle ilgili ise şu bilgileri verdi: Binanın bir kısmı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi. Biz orayı Türkiye’nin en büyük müzesi haline getireceğiz, bir kısmını da Milli Savunma Üniversitesi kullanacak. Rami Kışlası ise üç etap bittiğinde yaklaşık 7 milyon kitabın yer alabileceği Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak. Kitapla ilgili ne varsa oraya koyacağız. Kağıt nasıl yapılır, mücellithane nedir, mürekkep nasıl yapılır? Hepsi orada olacak.

Kurtulmuş ayrıca 15 Temmuz etkinlikleriyle ilgili, “Bizim önümüzdeki en önemli meselelerimizden biri 15 Temmuz ile ilgili dünya çapında bir film yapabilmemizdir. Bakanlık olarak bunun öncülüğünü yapmalıyız. ‘Çağrı’ filmi gibi defalarca izlenebilecek, gelecek nesillerin zihninde kalabilecek bir filme ihtiyaç var” dedi.