Kültür merkezi reddedildi; şehre ikinci Millet Bahçesi geliyor!

Kültür merkezi reddedildi; şehre ikinci Millet Bahçesi geliyor!
Güncelleme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Çorum’da eski stadyum alanına yapılacak Millet Bahçesi’nin ihalesi bugün gerçekleştirilecek. TOKİ, Belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın aynı alana 'kongre kültür merkezi yapma' isteğini kabul etmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Çorum’da eski stadyum alanına yapılacak Millet Bahçesi’nin ihalesi bugün gerçekleştirilecek. TOKİ Belediye başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın aynı alana 'kongre kültür merkezi yapma' isteğini kabul etmedi.

TOKİ tarafından yapılacak ihale kapsamında Karakeçili Mahallesi sınırlarında bulunan eski stadyum arsasının Millet Bahçesi ve bahçeye ait sosyal donatılar inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi, 1 milyon 432 bin 78 metrekarelik inşaat alanını kapsıyor. 34 bin 656 metrekaresi Millet Bahçesi, Millet Kıraathanesi, makine dairesi ve su deposu inşaatı ile genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları yapımı içeren işin ihaleyi alan firmaya 10 gün içerisinde yer teslimi yapılacak.

İhale şartnamesine Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ın seçim vaatlerinden birisi olan kongre kültür merkezi yer almadı. TOKİ böylece Çorum'a ikinci Millet Bahçesi'ni yapmış olacak.