Kültürlerarası Kongrede Önce İnsan Vurgusu Yapıldı

Kültürlerarası Kongrede Önce İnsan Vurgusu Yapıldı

Sağlık ve kültürü bir arada sunarak disiplinlerarası bir kongre niteliği kazanan 1.Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik ve Ebelik Kongresi Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Prof. Dr. Ayşe Özcan ve Pr

Sağlık ve kültürü bir arada sunarak disiplinlerarası bir kongre niteliği kazanan 1.Ulusal Kültürlerarası Hemşirelik ve Ebelik Kongresi Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Prof. Dr. Ayşe Özcan ve Prof. Dr. Zuhal Bahar'ın açılış konuşmalarıyla başladı.

İzmir'in sosyal ve kültürel yaşamını güçlendirmek adına çağdaş İzmir kimliğini ortaya koyan her etkinliğe destek olmaya çalıştıklarını açıklayan Başkan Tartan kültürlerarası bir kongrede bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerin temel görevinin çağdaş toplum olarak fark yaratacak nitelikleri ve yenilikleri yakalamak olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; “Yerel yönetim anlayışımın odak noktasına her zaman insanı koydum ve bugüne dek hep 'önce insan'diyerek çalıştım. Yapılan her işte bir sosyal algı ve dördüncü boyut yakalamak gerekiyor. Bu algı insan etkileşimidir. Kongrenin adında gördüğümüz kültürlerarası başlığı, düzenlenen etkinliğin insan etkileşimini temelinde kavradığını ve bu anlamda fark yarattığını gösteriyor” dedi.

Konak'ın geleceğini yönlendirecek sosyal ve ekonomik gelişimde sağlık turizminin önemini vurgulayan Tartan konuşmasını şöyle sürdürdü; “İzmir kültür kenti olduğunu söylüyoruz. Ancak turizm ve sağlık turizmi olgusunu geliştirmek gerekir. Ben on yıl önce sağlık turizmi dediğimde buna inanmayanlar oldu. Bugün herkes sağlık turizmi diyor. Bu söylemin altını doldurmamız, yatırım ve tanıtımlı İzmir'i gerçek anlamda sağlık turizmi merkezi yapmalıyız. Sağlık sektörünün temel yapıtaşı olan hemşire kardeşlerime burada ev sahipliği yapmaktan mutluyum.”