Kürtaj yasağına İHA yetişti

Kürtaj yasağına İHA yetişti

Kürtajın yasak olduğu yere, İHA ile düşük yapma ilacı gönderdiler.

Almanya'da bir grup, kürtajın yasak olduğu Polonya'ya insansız hava aracıyla düşük yapmayı sağlayan ilaç gönderdi.

Kürtajın yasak olduğu Polonya’yı protesto eden Women on Waves (Dalgaların Üzerindeki Kadınlar) grubu, Almanya Frankfurt an der Odur’dan kaldırdıkları insansız hava araçlarıyla (İHA) Polonya Slubice’ye düşük yapmayı sağlayan mifepriston ve misoprostol ilaçları gönderdi.

Alman polisinin İHA’ları kullanan iki eylemciyi durdurma çabaları sonuç vermese de, ilaçları Polonya tarafına götürmeyi başaran eylemciler hakkında soruşturma başlattı.

1-20150629104020.jpg

Dalgaların Üzerindeki Kadınlar bir açıklama yaparak, Alman polisinin eylemciler hakkında hangi gerekçeyle soruşturma başlattığının anlaşılamadığını, ilaçların doktor reçetesiyle alınmış olduğunu ve gerek Polonya’nın gerekse Almanya’nın Schengen Anlaşması’na dahil olduğunu belirtti.

WOMEN ON WAVES KİMDİR?

Women on Waves 1999′da güvensiz kürtajı ve istenmeyen hamilelikleri önlemek için cinsel sağlık servisleri vermeye başladı. 2001′den beri Mor Gemi’leriyle kürtajın yasadışı olduğu ülkelere giderek en fazla altı buçuk haftalık gebelere, uluslararası sularda ve doktor gözetiminde gebeliği sonlandırma hapları vermeye başlıyor. Women on Waves şimdiye kadar İrlanda, Polonya, Portekiz, İspanya ve Fas’a yelken açtı.

a-400.jpg

Ayrıca Ekvator, Şili, Arjantin, Peru, Venezuela, Pakistan, Endonezya, Kenya, Tayland, Polonya ve Fas’ta telefon hatları kuran Women on Waves, kadınlara telefonla da istenmeyen gebelikler konusunda danışmanlık veriyor. Women on Waves’in web sitesinde üreme sağlığı konusunda bilgiler 17 dile çevrilmiş durumda.