Kürtler'den PKK'ya karşı yeni örgüt !

Kürtler'den PKK'ya karşı yeni örgüt !

Kendilerine ‘Kürt Devrimciler Tugayları’ adını veren bir grup, Suriye’de PKK'ya da Esad rejimine karşı mücadele ediyor.

El Cezire Türk'te yer alan habere göre, grup tarafından 30 Mayıs tarihinde sosyal medyada bir video paylaşıldı. Videoda, bir kişi aralarında yüzleri maskeli insanların da olduğu yaklaşık 30 silahlı kişiyi arkasına alarak Arapça ve Kürtçe bir deklarasyon okurken görülüyor.

Rejimin ve PKK’nın, Suriye halkına karşı suç işlediğini vurgulayan konuşmacı, "Kürt Devrimci Tugayları" adını verdikleri silahlı grubu Suriye toprağının bütünlüğünü korumak için kurduklarını söylüyor.

Konuşmacı, ‘Kürt Devrimciler Tugayları’nın Suriye’deki Kürtlerin temsilcisi hâline gelmesi için genç Kürtleri kendilerine katılmaya şu sözlerle davet etti:

"Özgür Kürtler olarak, Suriye halkını ve özellikle Kürtleri korumak için Kürt Devrimciler Tugayları grubunu kurmaya karar verdik. Bu örgütün Kürtleri temsil etmesi için Kürt halkı içindeki tüm diğer özgür insanları bize katılmaya davet ediyorum."

PKK'nın Esad için savaştığını söyleyen konuşmacı, "Onlar, Kürtleri öldüren Tahran'ın safında yer alıyor" dedi.

Videoda maskeli bir kişi de söz alarak, kamera önüne geçti ve bu gruba katılmak için Afrin’den geldiğini anlattı.

PKK’nın tüm gençleri zorunlu olarak silah altına aldığını söyleyen maskeli kişi, Kürtlerin Müslüman bir halk olduğunu, PKK’nın ise bu halkı Allah’tan uzaklaştırmak istediğini söyledi.