Kurumsal SEO çalışmaları Kobilerin önünü açabilir !

Kurumsal SEO çalışmaları Kobilerin önünü açabilir !

Seoinno Kurumsal SEO Ajansı’nın kurucusu Gökhan BARIŞKAN kurumsal SEO çalışmalarının öneminden bahsetti.

Ülkemiz dijital pazarlama alanında nasıl bir konumda ?

Dünyanın sayılı ekonomilerinden olmamıza ve 40 milyon internet kullanıcısına ulaşmamıza rağmen hala dijital pazarlama harcamalarında  üst sıralarda değiliz. Maalesef ülkemizde dijital pazarlama faaliyetlerine gerekli önem verilmiyor. Firmalar hala geleneksel basılı ve görsel reklam faaliyetleriyle kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Dijital pazarlama faaliyetleri bu sıralamanın sonunda yer alıyor.

Hiç umut yok mu?

Dijital platformların önemini kavramış büyük markalarımız da yok değil ama durum beklenen seviyenin çok altında.

SEO bu işin neresinde?

Dijital pazarlama dendiğinde akla gelen ilk yöntem seo çalışmaları oluyor. Dolayısıyla seo bu işin tam ortasında.

Seo ne işe yarar? İşlevi nedir?

Bunu müşterilerime de her zaman söylediğim bir cümleyle açıklayayım. “Şehrin en merkezi yerinde bir dükkanınınız olsa bile günde en fazla 1000 kişiye ulaşırsınız, ama çok çok daha düşük maliyetlere iyi tasarlanmış, başarılı olmuş bir seo çalışmasıyla web sitenize günde 5000 kişi girebilir ve ürünlerinizi inceleyebilir.

Seo nasıl yapılır?

Her ajansın farklı stratejileri olabilir bu biraz da çalışma yapılacak sektör ile alakalıdır. Seoinno olarak biz her zaman organik ve kullanıcı bazlı kurumsal seo çalışmaları yapıyoruz.

Kurumsal seo ile seo arasındaki fark!

Kurumsal seo biraz daha profesyonel ve marka kimliğini zedelemeden yapılan seo çalışmalarıdır. Mesela seo çalışmalarındaki tek amaç siteyi arama sorgularında üst sıralara çıkarmaktır ve bunu gerçekleştirmek için gerekirse etik olmayan yollara başvurulabilir ve müşteri uzun vadede prestij kaybedebilir. Ama kurumsal seo çalışmalarında her marka için farklı stratejiler belirlenir ve sadece arama motorlarında üst sıralarda konumlanmak değil itibar yönetimi ve dijital kimlik çalışmaları da yapılır bu yüzden kurumsal seo çalışmaları biraz daha maliyetlidir.

Özellikle büyüme aşamasında olan ama TV vb. reklamlar için yeterli bütçeleri olmayan firmaların kesinlikle kurumsal seo hizmeti alarak marka algısı yaratmalarını tavsiye ederim. Kısa sürede markalarını on binlerce kişiye ulaştırabilirler ve çok başarılı geri dönüşler alabilirler.