Kutlu Doğum Paneline Büyük İlgi

Kutlu Doğum Paneline Büyük İlgi

Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu panel büyük ilgi gördü.

Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu panel büyük ilgi gördü. Yoğun katılımın olduğu paneli birçok vatandaş ayakta izlemek zorunda kaldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonunda düzenlenen programa Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İsmail Önal, İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Defterdarı Abdullah Kırım, TÜİK Manisa Bölge Müdürü Dr. Mehmet Akyol katıldı. Katılımın yoğunluğundan dolayı vatandaşların çoğu programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Program öncesi vatandaşlara içlerinde çocuklar için "Anne Peygamber Nerede', gençler için "Gençlerle Söyleşi', namaz sürelerinin tercüme ve tefsiri ile Kur'an-ı Kerimlerden oluşan kitap setlerinden ve gül hediye edildi.

Lale Salonundaki program Akpınar İmam Hatibi Cebrail Çelik'in Kur'an tilaveti ile başladı. Program öncesi bir açıklamada bulunan Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, "Önce kendi nefsimizde, sonra dinleyiciler olan vatandaşlarımıza ve sesimizi duyan tüm insanlara nezdinde kendimizi muhasebeden başlayarak, yeni bir bilinç oluşturmak adına bu programları düzenliyoruz. Daha iyi bir kul olma, daha iyi bir ümmet olma adına ve güzel ahlaka sahip olma adına bu programlar hepimiz için faydalı olmasını temenni istiyoruz. Bu haftanın içerisinde gerçekleştirilecek bütün programlar hepimiz için güzelliklere, hayırlara vesile olsun. Bütün olumsuzluklardan arınmamıza, uzaklaşmamıza, birlik ve beraberliğimizin oluşmasına, yardımlaşmamıza vesile olsun diye temenni ediyoruz" dedi.

"Özü kaybediyorsak, özden uzaklaşıyorsak o zaman savrulmalar başlıyor" diyen Cihan, "Kendimizi kontrol edemez hale geliyoruz. Başkalarının etki alanına giriyoruz. Halbuki burada esasa olan kendi kendimizi idare etmemizdir. Kendi kendimizi idare ederken de referans noktalarımız bellidir. Kur'an ve Sünnet-i Seniyye'dir. Dolayısıyla biz buralara yaklaşmaya çalışarak, buraları merkeze alarak, hayatımızı, geleceğimizi yeniden tasarlamamız lazım. İnşallah bu programlar vesilesiyle mesafe alırız. Daya iyiye yöneliriz, daha iyi ulaşırız diye umut ediyoruz." diye konuştu.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın yöneticiliğini yaptığı panelde ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Güç ve Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Akkuş panelist olarak yeraldı.

Programda ayrıca Kültür Sitesi önünde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi.