Kutlu Doğum Sergisiyle Ankara Birliğin, Dostluğun Ve Kardeşliğin Adresi Oldu

Kutlu Doğum Sergisiyle Ankara Birliğin, Dostluğun Ve Kardeşliğin Adresi Oldu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Ankara Büyükşehir Belediyesi Metro Sanat Galerisinde "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet"...

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM), Ankara Büyükşehir Belediyesi Metro Sanat Galerisinde "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" temalı Kutlu Doğum Sergisi düzenledi.

TDV KAGEM bu yıl, Kutlu Doğum Haftasının teması olarak belirlenen Tevhid ve Vahdet konularında derlenen ayet ve hadisler ile tematik resimlerin yanı sıra Klasik İslam Sanatları eserlerinden oluşan sergiyi Ankara'nın kalbi Kızılay'da düzenledi.

TDV KAGEM Müdür Hicret Toprak, düzenlenen serginin Kızılay'da olmasını özellikle istediklerini belirtti. Son dönemlerde Kızılay'ın adeta korkunun adresi olarak görüldüğünü söyleyen Toprak, "Oysa biz Kızılay'ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve dostluğun adresi olmasını istiyoruz. Sergimizde aynı zamanda bu mesajı vermek istedik" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın dört bir yanında doğal afet ve çeşitli sebeplerle mağduriyete uğrayan mazlum ve mağdurların yardımına gittiği coğrafyalarda çekimler yapan Ahmet Sami Acar'ın ve Anadolu Ajansı'nın özel arşivinden hafızalarda yer eden güncel pek çok fotoğrafla da, birlik ve beraberlik konusuna dikkat çekildi.

Sergide TDV KAGEM geleneksel İslam Sanatları ustalarından Hattat Bekir Er, tezhip ve minyatür sanatçıları Semra Ata ve Gülay Erkün, ebru sanatçısı Nuray Metin'in seçkin eserleri yer aldı. Sergide yer alan bir başka özel çalışma ise Çankaya İl Müftülüğünce ortaokul düzeyinde gerçekleştirilen "Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet" konulu resim yarışmasında derece alan öğrencilerin resimleri oldu.

İlk günden yoğun ilgiyle karşılanan sergide gün boyu, haftanın anlam ve önemini temsilen gül ve kitap dağıtıldı.

14-20 Nisan tarihleri arasında ziyarete açık kalacak olan sergide bir hafta boyunca "İnsanlığı Yüceltmek için Gelin Birlik Olalım" çağrısı ön plana çıkarılacak.