Kuyucaklı Romen Vatandaşlardan Yardım Tepkisi

Kuyucaklı Romen Vatandaşlardan Yardım Tepkisi

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde aylık 125 TL aldıkları yardım parasının kesildiğini iddia eden Romen vatandaşlar, Kaymakamlık binasının önünde toplanarak...

Aydın'ın Kuyucak ilçesinde aylık 125 TL aldıkları yardım parasının kesildiğini iddia eden Romen vatandaşlar, Kaymakamlık binasının önünde toplanarak tepki gösterdi.

Kuyucak eski Kaymakamı Ahmet Dalkıran zamanında 125 TL yardım parası aldıklarını fakat Selami Işık'ın Kuyucak Kaymakamlığı'na atanmasının ardından paralarının kesildiğini iddia eden Kuyucaklı Romen vatandaşlar isyan etti. Kuyucak Kaymakamlığı önünde toplanan yaklaşık 100 Romen vatandaş, 8 aydır gıda yardımı da almadıklarını da öne sürerek Kaymakam Selami Işık ile görüşmek istedi. Kendilerine iş istihdamı sağlanmadığını öne sürerek zor durumda olduklarını belirten Romen vatandaşlar, kendilerine ikinci sınıf muamele yapıldıklarını söyledi. Kaymakam Selamı Işık'ın kendileriyle görüşmek istemediğini de söyleyen bazı Romen vatandaşlar kalabalığı görmesi üzerine Işık'ın Kaymakamlık binasından kaçtığını iddia etti. Suriyeli vatandaşlara yapılan yardımların kendilerine de yapılmasını isteyen Romenler, Kaymakam Selami Işık'ın Kaymakamlık binasına geri gelmesiyle birlikte toplu halde binaya girmek istedi. Güvenlik güçlerinin toplu halde Romen vatandaşları binaya almaması üzerine tartışma çıktı. Bunun üzerine Kaymakam Işık'ın talimatıyla Romenlerin arasından temsilci olarak yaklaşık 15 kişi Kaymakamlık Binasına alındı. Ardından Romen vatandaşlar Kaymakam Işık ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyeti ile yaklaşık 1 saat toplantı süren toplantı gerçekleştirdi.

KAYMAKAM IŞIK SORUNLARINI DİNLEDİ

Kaymakamlık binasına alınan yaklaşık 15 Romen vatandaşla toplantı gerçekleştiren ve sorunlarını tek tek dinleyen Kuyucak Kaymakamı Selami Işık ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyeti, her zaman Romen vatandaşlara destek olduklarını belirterek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Devletin kendilerine verdiği kanunlar çerçevesinde yardımların yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Işık, kendisinden önceki dönemde Romen vatandaşlara her ay ödenen 125 TL'lik yardım paralarının yapılan incelemeler sonucunda müfettişlerin kararıyla geri tanzim edildiğini dile getirdi. Vakıf mütevellitlerin bu paraları cebinden ödediğini söyleyen Işık, sadece yapılan yanlıştan döndüklerine dikkat çekti. Burs verir gibi yardım yapılamayacağını, yaptıkları yardımların kanunlar çerçevesinde uygulandığını ifade eden Işık, Devletin dil, din ırk gözetmeksizin her vatandaşa eşit davrandığını özellikle vurguladı. Romen vatandaşlardan gelecek projelere her zaman açık olduklarını söyleyen Işık, seyyar satıcılıktan pazarcılığa hayvancılıktan seracılığa kadar birçok meslek dalında da devletin iş teşviki olduğunu ve destek sağladığını dile getirdi. İş konusunda her zaman Romen vatandaşlara öneri sunduğunu da ifade eden Işık, çalışmak isteyen her Romen vatandaşa iş istihdamı sağlamaya hazır olduklarını dile getirdi. Soru cevap kısmında Romen vatandaşların eksik ve ihtiyaç duyduğu yardımları not aldıran Kaymakam Işık, tüm Romen vatandaşlara gıda yardımı yapılacağını da sözlerine ekledi. Öte yandan toplantının ardından yetkililer Romen vatandaşlara her zaman yardım yapıldığını ve bunun da belgeler halinde mevcut olduğunu belirtti.