Kuzuya Evde Bebek Gibi Bakıyorlar

Kuzuya Evde Bebek Gibi Bakıyorlar

Yozgat’ta Yıkılmaz ailesi, "Edi" ismini verdikleri 20 günlük kuzuyu 5. kattaki evlerinde büyütüyor- Nedim Yıkılmaz: - "Bir çocuğun bakımı nasılsa biz de kuzuya o şekilde bakıyoruz. Islak mendili, çocuk bezi, maması, sütü, banyosu bir bebeğin bakımından fa

YOZGAT (AA) - YAKUP SALMAN - Yozgat’ta Yıkılmaz ailesi, 20 günlük kuzuya 5. kattaki evlerinde adeta bebek gibi bakıyor.

Annesinin bakmadığı kuzuyu köylerinden getirerek evlerinde beslemeye başlayan Yıkılmaz ailesi, "Edi" ismini verdikleri kuzuyu yanlarından bir an olsun ayırmıyor.

Gündüzleri kuzuyu dışarıda gezdiren Nedim Yıkılmaz, "evi kirletmesin" diye kuzuya bebek bezi bağlıyor.

Nedim Yıkılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuzunun artık ailenin bir ferdi haline geldiğini, iki çocuğu olduğunu ve kuzunun bakımını da üçüncü çocukları gibi üstlendiklerini ifade etti.

Köylerine gittiklerinde kayınvalidesinin kendilerine kuzu vermeyi teklif ettiğini belirten Yıkılmaz, "Kayınvalidem komşularının kuzusu olduğunu ve annesinin beslemediğini söyledi. ‘Kuzuyu size alalım, götürün besleyin’ dedi. Çocukların da ısrarıyla kuzuyu eve getirdik." dedi.

Yıkılmaz, 20 günlük olan kuzuyu muzla beslediklerini, günde ortalama 1 litre süt içirdiklerini ifade ederek, veterinere götürüp sağlık kontrolünden geçirdiklerini anlattı.

- "Arabayla gezdiriyorum"

Kuzuya bir bebek gibi baktıklarını kaydeden Yıkılmaz, şöyle devam etti:

"Dün oğlumla beraber yattı. Oğlum 09.30 gibi kalktı, kuzu da onunla beraber kalktı. Odaya gittim, kuzu uyanmış mı diye baktım. Uyanmış ama yataktan kalkmıyor. Bir çocuğun bakımı nasılsa biz de kuzuya o şekilde bakıyoruz. Islak mendili, çocuk bezi, maması, sütü, banyosu bir bebeğin bakımından farksız. Misafirliğe gittiğimiz zaman bile yanımızda götürüyoruz. Yanımızdan hiç ayırmıyoruz. Arabayla gezdiriyorum, markete alışverişe giderken bile yanımda götürüyorum. Sokakta gören vatandaşların da büyük ilgisini çekiyor. Herkes fotoğraf çektirmek istiyor."

Ailenin küçük kızı Merve Su da kuzunun eve gelmesiyle büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kuzuyla oyunlar oynadığını ifade eden Merve Su, "Dışarı çıkarıp gezdiriyorum. Evde oyun oynuyorum ve mama yedirip süt içiriyorum. Bize alıştı ve çağırdığımız zaman peşimizden geliyor.” diye konuştu.

Etiketler Yozgat ev besleme kuzu