KYK burs başvuruları iptal mi oldu ?

KYK burs başvuruları iptal mi oldu ?
Güncelleme:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs başvurularını tamamlayan öğrenciler sosyal medyadaki bir bilgi üzerine "KYK burs başvurularının iptal olacağı" iddiasıyla karşı karşıya kaldı.

KYK burs başvurusu için gerekli olduğu iddia edilen ÖSYM eğitim bilgileri güncelleme sosyal medyada olay oldu. Twitter üzerinden dolaşan bir fotoğraf ortalığı karıştırdı. ÖSYM eğitim bilgilerinin güncel olmadığı, güncellemeyenlerin de KYK burs başvurusunun iptal olacağı dilden dile dolandı.

Öğrencilerin bazıları ÖSYM’de hala lise öğrencisi göründüğünü söyledi. ÖSYM üzerinden güncelleme yapanlar zamanında yetiştiğini düşünürken, güncelleme yapmayanları ise KYK burs başvurusunun iptal olması korkusu sardı. Bir kısım ise duruma inanmayıp “KYK burs başvurusu yanacak efsanesi kim çıkardı?” diyerek tepki gösterdi. Burs başvurusunun iptal olduğunu da söyleyenler oldu.

Bazı paylaşımlara cevap veren KYK Destek Twitter hesabı hepsine aynı yanıtı verdi. KYK Destek Twitter hesabı, “Belirtmiş olduğunuz konu ile ilgili 444 19 61 nolu KYK KİM'i (Kurumsal İletişim Merkezi) arayarak bilgi alabilirsiniz. İyi geceler dileriz.” mesajı ile cevap verdi. Konu ile ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmış değil.


 

Seçiniz...