Lastik değişiminin tam zamanı

Lastik değişiminin tam zamanı

Güvenli bir sürüş için kış lastiklerinizi kullanın...

Kış lastikleri; düşük sıcaklıkta ( 7 derece altı ) veya kar kaplı yollarda özel kauçuk ve sırt deseni teknolojisi ile sürüş hakimiyeti ve kısa fren mesafesi sunuyor. Kış lastikleri karlı, buzlu zeminlerde ve düşük sıcaklıklarda yol tutuşu, çekişi ve kilometre performansı gibi önemli kriterlerde fark yaratıyor. Kış lastikleri, FST ile geliştirilmiş tam silikalı sırt karışımı ile düşük sıcaklıklarda esnekliğini koruma ve karlı/buzlu zeminlerde yüksek tutunma yeteneğine sahip bulunuyor. Bu nedenle kış lastiği kullanımıyla özellikle büyük şehirlerde kış koşulları nedeniyle yaşanan trafik kazalarının, can ve mal kayıplarının önüne geçmek mümkün oluyor. Kış koşullarında hayati önem taşıyan fren mesafesi kış lastikleriyle yarı yarıya azalıyor. Kış lastiği kullanan sürücüler; karlı, buzlu zeminleri dert etmeden emniyetli sürüşün keyfini çıkarabiliyor.

Güvenli sürüş önerileri:

-Aracınızdaki 4 lastiği de kış lastiği olarak kullanın. Çünkü yalnızca çekiş lastiğinin kış lastiği olarak kullanılması yeterli değildir.
-Kar ve buz üzerinde etkin yol tutuş için lastik hava basıncı önerilen değerlerin altında veya üstünde olmamalı.
-Karlı ve buzlu yollarda hızınız daha düşük olmalı.
-Takip mesafenizi daha uzun tutun, ani fren, direksiyon hareketleri ve hızlanmalardan kaçının.
-Aracınızın suyunun donmaması için antifriz kullanın.
-Yolda görüşünüzü engellememesi için aracınızın camları ve kaportası üstündeki karları yola çıkmadan mutlaka temizleyin.
-Antifrizli cam suyu kullanın. Cam suyunuzu yola çıkmadan kontrol edin.