Lazio Teknik Direktörü Pioli:

Lazio Teknik Direktörü Pioli:

"Yarınki maç önemli. Sezona bir anlam verebilir"

ROMA (AA) – Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda yarın Galatasaray ile yapacakları maçın önemli olduğunu ve kendileri için bütün bir sezona anlam verebileceğini söyledi.

Karşılaşma öncesi futbolcusu Senad Lulic'le beraber Formello'daki tesislerde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pioli, karşılaşmanın önemine değinerek, "Yarınki maç önemli. Sezona bir anlam verebilir. Avrupa Ligi’nin üzerinde önemle duruyoruz. Şu ana kadar iyi geldik ama yarına bakıyoruz. Turu geçmek istiyoruz" dedi.

Galatasaray ile 1-1 berabere kaldıkları ilk maçta bir avantaj elde ettiklerini ancak yarın bütün mücadelelerini vermeleri gerektiği dile getiren İtalyan çalıştırıcı, “Onların, bütün güçlü ve zayıf yönlerini çalıştık, anladık. Bizim bu turu geçecek kalitemiz var” ifadelerini kullandı.

İlk maçtakine göre farklı bir Galatasaray bekleyip beklemediği sorusu yöneltilen Pioli, "Galatasaray, kimliği olan bir takım. Orta saha oyuncularını devreye soktuklarında sizi zor durumda bırakabilirler. İlk maçtakine benzer yaklaşımlar bekliyoruz" diye konuştu.

Teknik direktör Pioli, Galatasaray'ın, son lig maçında 5 oyuncusunu oynatmadığının anımsatılması üzerine, "Galatasaray da bizimle aynı hedeflere sahip. Onlar da turu geçmek istiyor. Antrenörleri, yarın en iyi kadroyu sahaya sürecektir. Evimizde oynadığımız son lig maçlarında çok gol attık. Bunu yarın da yapmak istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Lazio’nun Bosna Hersekli orta saha oyuncusu Senad Lulic de iyi tanıdıkları, zorlu bir rakiple oynayacaklarını belirterek, "Sahaya birlik halinde çıkıp, bize yarayan sonucu almak istiyoruz. Avrupa Ligi'nde bugüne kadar iyi işler yaptık ve bunu sürdürmek istiyoruz" diye konuştu.

İtalyan ekibi, Galatasaray karşılaşmasının hazırlıklarını da tamamladı. Mavi-beyazlı takımda Senagalli forvet Keita kart cezası, Basta ve De Vrij de sakatlıkları nedeniyle yarınki maç kadrosunda yer alamayacak.