Leicester City'nin Rüyası Vardy İle Sürüyor

Leicester City'nin Rüyası Vardy İle Sürüyor

Sheffield Wednesday tarafından 12 yaşında beğenilmeyince futbola ara veren Vardy, tıbbi malzemeler üreten bir ofiste günde 12 saat çalışarak geçimini sürdürdü- Premier Lig'de ilk maçına 27 yaşında çıkan Vardy, bu sezon attığı gollerle takımını şampiyonluk

ANKARA (AA) - DOĞA KIRMIZIOĞLU - İngiltere Premier Lig'de Leicester City, hayat öyküsü beyaz perdeye uyarlanması planlanan Vardy ve Cezayirli Mahrez'in üstün performansının yardımıyla şampiyonluk yarışında avantajını devam ettiriyor.

Leicester City, 24 haftanın geride kaldığı ligde yarın kritik bir mücadele vereceği Manchester City'nin 3 puan önünde zirvede bulunurken,üstün performansıyla futbol otoritelerini şaşırtmaya da devam ediyor.

Sezon başında kümede kalma mücadelesi vermesi beklenen Leicester City'nin İngiliz basınınca "Peri Masalı" olarak nitelenen bu önemli başarısında özellikle iki oyuncunun büyük katkısı bulunuyor.


- Vardy ve Mahrez sırtlıyor


Premier Lig'de bu sezon çıktığı 24 karşılaşmada 18 kez fileleri havalandırarak takımını sırtlayan İngiliz golcü Jamie Vardy ile 13 gol ve 8 asistle takımına katkı sağlayan Cezayirli Riyad Mahrez, Leicester City'nin başarısında adından sıkça söz ettiriyor.

Bu sezon Premier Lig'deki ikinci yılını yaşayan ve filmleri aratmayan bir hayat öyküsüne sahip 29 yaşındaki Vardy, attığı şık gollerle de dikkati çekiyor. Son olarak Leicester City'nin konuk ettiği Liverpool'u 2-0 mağlup ettiği hafta içi oynanan karşılaşmada takımının gollerini atan Vardy, zirve yolunda performansıyla yaptığı önemli katkılarla beğeni topladı.


- Attığı gol gündemden düşmedi


Vardy'nin özellikle Mahrez'in asistiyle yaklaşık 28 metreden Liverpool'a attığı gol, futbolseverler tarafından büyük beğeni toplarken, sosyal medyada haftanın en çok gündeme gelen spor olayları arasında yerini aldı.

Leicester City'nin yeni yıldızı Vardy'nin yeşil sahalarda şöhreti yakalaması için uzun senelerin geçmesi ve zorlu bir yoldan geçmesi gerekti.


- Haftalığı 30 sterline oynuyordu


İngiltere'nin Sheffield kentinde doğan Vardy, Sheffield Wednesday takımında denenmesine rağmen beğenilmeyerek serbest bırakıldı. Bu dönemde futbola ara vermesinin ardından tıbbi malzemeler üreten bir ofiste günde 12 saat çalışarak yaşamını sürdüren Vardy, geçimini bu şekilde sürdürdü. Amatör kulüplerden Stocksbridge'de 16 yaşında yeniden yeşil sahalara dönen Vardy'nin 2007'deki haftalık geliri 30 sterlindi.

Stocksbridge'de kendini göstermesinin ardından 2010'da bir diğer amatör lig kulübü Halifax Town'a 15 bin sterlin bonservis bedeliyle transfer edilen Vardy, ilk yılında 26 kez fileleri havalandırarak sezonun oyuncusu seçildi.


- Leicester City'nin alt liglerden rekor transferi


Üstün performansını sonraki sezon da göstermesinin ardından Ulusal Lig ekiplerinden Fleetwood Town'a geçen Vardy, mücadeleci futbolu ve attığı gollerle Leicester City'nin dikkatini çekti.

O dönem İngiltere 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Leicester City, amatör ligde oynayan bir futbolcuya 1 milyon sterlinle rekor bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı. Sezonu 16 golle tamamlayan İngiliz golcü, takımının Premier Lig'e yükselmesinde gösterdiği performansla baş rolü oynadı.

Böylece Vardy, Premier Lig'deki ilk maçına Arsenal karşısında 27 yaşındayken çıkabildi. Leicester City'nin 3-1'den geriden gelerek Manchester United'ı 5-3 yendiği karşılaşmada 1 gol ve 4 asistle oynayan Vardy, ligdeki ilk sezonunda da adından söz ettirmeyi başarmıştı.


- Rekorların adamı Vardy


Bu sezon Leicester City adına üst üste 11 maçta gol atan Vardy, ligde Hollandalı eski yıldız futbolcu Ruud Van Nistelrooy'a ait 10 maç peş peşe gol atma rekorunu kırdı. Gol atma serisine 29 Ağustos'ta Bournemouth maçıyla başlayan İngiliz futbolcu, Manchester United mücadelesiyle üst üste 11. maçında da gol sevinci yaşayarak önemli bir başarıya imza attı.

Gol krallığı yarışında açık ara ilk sırada yer alan Vardy, üstün performansıyla bu yıl İngiltere Milli Takımı'na da seçilerek 4 maçta forma giydi.


- Hollywood'un ilgisini çekti


İngiliz basında yer alan haberlere göre, "Goal!" filmi ile tanınan İngiliz senarist ve film yapımcısı Adrian Butchart'ın Vardy'nin yaşam öyküsünü filme çekmek için İngiltere'ye geldiği ve ikili arasındaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Filmde Vardy'nin rolünü canlandırmak için dünyaca ünlü müzik grubu One Direction'un üyesi Louis Tomlinson'a teklif yapılmasının planlandığı iddia ediliyor.


- Mahrez babasını 15 yaşında kaybetti

Takımın diğer yıldız oyuncusu Riyad Mahrez de Vardy gibi amatör takımlardan başlayarak kendini zamanla kanıtlamasının ardından şöhreti yakaladı.

Babası Cezayirli, annesi ise Fas doğumlu olan Mahrez'in profesyonel futbolla ilgisi 18 yaşında başladı.15 yaşındayken babası ve antrenörü Ahmed'i kalp krizinden kaybetmesinin ardından geçimini sağlamak için hayatını futbol oynayarak kazanması gerektiğine karar veren Mahrez, Fransa'nın amatör lig takımlarından Quimper'da 2009 yılında futbol hayatına başladı ve ilk sezonunda 22 maçta 2 gole imza attı.

Kısa sürede hızı ve yüksek tekniğiyle Fransız takımların ilgisini çeken Mahrez, Paris Saint-Germain ve Olympique Marsilya gibi üst düzey takımların altyapısında oynama tekliflerini reddederek Le Havre kulübüne 2010'da imza attı.


- Performansını sürekli yükseltti


Le Havre'nin B Takımı'nda 60 maçta 24 kez fileleri havalandırmasının ardından A Takımı'na yükselen Cezayirli kanat oyuncusu, burada ise 66 maçta 10 gol ve 12 asiste imza attı.

Yükselen performansının ardından Leicester City'e 2014'te 500 bin avro bonservis bedeli karşılığında geçen ve aynı sezon Cezayir Milli Takımı'na da yükselen 24 yaşındaki futbolcu, üstün performansıyla İngiliz temsilcisinin Premier Lig'e yükselmesine önemli katkı sağladı.


- Ranieri ikinci baharını yaşıyor

Leicester City'nin bu sezon önlenemez yükselişinde teknik direktör Claudio Ranieri'nin de büyük payı bulunuyor.

İtalyan teknik adam, kariyerinde Cagliari, Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Parma, Juventus, Roma, Inter ve Monaco gibi Avrupa'nın üst düzey birçok kulübünde görev almasına ve çalıştırdığı takımlarda birçok başarıya imza atmasına rağmen son dönemde düşüş yaşıyordu.

UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'nı 2004'te kazanmasının ardından eski günlerine dönemeyen Yunanistan Milli Takımı'na 2014'te büyük beklentilerle getirilen Ranieri, aldığı sonuçlarla hayal kırıklığına neden oldu. EURO 2016 Elemeleri'nde grubunda takımının Faroe Adaları'na yenilmesinin ardından kredisi dolan 64 yaşındaki teknik adamın görevine aynı yıl içinde son verildi.

Kariyerinde yeniden çıkış aradığı dönemde sezon başında Leicester City ile anlaşan Ranieri, futbol otoritelerini yanıltarak takımını şampiyonluk mücadelesinde en avantajlı takım haline getirdi.