Lice'de teröristlerle çatışma: 3 asker yaralı

Lice'de teröristlerle çatışma: 3 asker yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde başlatılan büyük operasyonda teröristler sıcak temas sağlandı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 23 Haziran'da başlayan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu'nda güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada 3 asker yaralandı.

Lice ilçesi kuzey ve güneyindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen PKK'lı gruplara yönelik dün başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Dağlık ve ormanlık alanda bulunan Yolçatı mevkiinde operasyonlarını sürdüren güvenlik kuvvetleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

Zaman zaman sıcak çatışmaların yaşandığı bölgede PKK'lılara yönelik operasyonların sürdüğü bildirildi.

DAĞ TAŞ ASKER VE POLİS DOLDU

“Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu” kapsamında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde oluşturulan harekat merkezi, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Adem Huduti emrinde idare ediliyor. 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de bizzat katıldığı harekat merkezinde operasyonel faaliyetlerin nasıl yürütüleceği timlere bildiriliyor. Operasyon kapsamında Lice ilçe merkezi de dahil olmak üzere 3 ilçe ve kırsalında terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu gruplar tespit edilerek düğmeye basıldı. Operasyonda teröristlerle birlikte terör örgütünün finans kaynağı olan uyuşturucu, bomba imalathaneleri, teröristlerin kullandığı silah ve mühimmat depolarının etkisiz hale getirilmesinin hedeflendiği belirtildi. Dün başlayan operasyonun zırhlı araçlar desteğinde, askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla yürütüldüğü bildirildi.

Cihan