Lice'de toprağa gömülü 3 ton esrar ele geçirildi

Lice'de toprağa gömülü 3 ton esrar ele geçirildi
Güncelleme:

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde toprağa gömülü 3 ton esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, "Lice ilçesi Kabakaya sınırları içerisinde yüklü miktarda satışa hazır halde uyuşturucu saklandığı" yönünde elde edilen bilgi üzerine dün saat 03.00'ten itibaren söz konusu bölgede arama yapıldığı bildirildi.

Lice'de toprağa gömülü 3 ton esrar ele geçirildi - Resim : 1

Toprağa gömülü 3 ayrı noktada 2 ton 860 kilogram toz, 190 kilogram da kubar olmak üzere toplam 3 ton 50 kilogram esrar ele geçirildiği belirtilerek, ele geçirilen malzemelerin Cumhuriyet savcılığının talimatıyla muhafaza altına alındığı ve adli işlemlere başlandığı vurgulandı.

Lice'de toprağa gömülü 3 ton esrar ele geçirildi - Resim : 2

Açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarının yok edilmesi amacıyla narkoterörizmle mücadeleye yönelik çalışmaların artan bir azim ve kararlılıkla devam ettiği kaydedildi.

Esrarın zararları nelerdir ? 

Anksiyete, Paranoya, Huzursuzluk, Öfori, Gevşeme hali, Gözlerde kararma, Denge bozukluğu, Sersemlik, Suda yüzme hissi, Salivasyonda (tükürük bezi salgılaması) azalma, Tansiyon yükselmesi, İştah ve susuzluk, Analjezi, İllüzyon, Psikotik eksitasyon, Depresyon, Panik atak, Göz tansiyonunda azalma ve Flash-back (geçmişe dair halisülasyonlar) gibi etkiler görülebilir.

Esrarın beyine zararları
Esrar, anlık bilgilerin hipokampusa girişini ve burada derlenmesini baskılar. Böylece öğrenme, hafıza ve anlık bilgilerin duygu/motivasyonla entegre olmasını sağlayan sistem etkilenir. Buna bağlı olarak daha evvel öğrenilmiş davranışlarda bozulma görülür.

Esrarın akciğere zararları
Uzun vadeli esrar kullanımının ardından, esrarın zararları akciğere dönük olarak yükselir. Bunlar genelde sigara bağımlıları ile benzerlik gösterir. Kronik öksürük, balgam, kronik bronşit gibi rahatsızlıkların yanında; akciğer kanserini tetikleyici-arttırıcı etki gösterebilir.

Esrarın akciğere zararı bunlarla sınırlı değildir. THC etkisinin dışında, esrardaki CO (karbondioksit) miktarı sigaranın ortalama 3-4 katıdır. Buna ek olarak esrar içenlerin genelde sigara içenlere kıyasla çektikleri dumanı daha uzun süre akciğerlerinde tuttukları göz önüne alınırsa, esrarın akciğere zararları sigaraya göre çok daha fazla olmaktadır.

AA