LİSEDE ANNE-BABALARA EĞİTİM -DR. İLHAMİ TANKUT ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI DR. AYDIN ÇİVİLİDAĞIN ÖĞRENCİ VELİLERİNE YÖNELİK VERDİĞİ 7-19 YAŞ ANNE-BABA EĞİTİMİ SEMİNERİNİ TAMAMLAYAN VELİLERE SERTİFİKAL

LİSEDE ANNE-BABALARA EĞİTİM     -DR. İLHAMİ TANKUT ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMANI     DR. AYDIN ÇİVİLİDAĞIN ÖĞRENCİ VELİLERİNE YÖNELİK VERDİĞİ     7-19 YAŞ ANNE-BABA EĞİTİMİ SEMİNERİNİ TAMAMLAYAN     VELİLERE SERTİFİKAL

Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde çocuklarla anne-baba arasındaki ilişkiyi güçlendirmek amacıyla, velilere yönelik düzenlenen "7-19 Yaş Anne-Baba Eğitimi" seminerini tamamlayan velilere sertifikaları törenle verildi.

Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde çocuklarla anne-baba arasındaki ilişkiyi güçlendirmek amacıyla, velilere yönelik düzenlenen "7-19 Yaş Anne-Baba Eğitimi" seminerini tamamlayan velilere sertifikaları törenle verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ve UNICEF'in teknik desteği ile yürütülen "Önce Çocuklar Projesi" kapsamında, çocuk ve ebeveyn ilişkilerini güçlendirmek, ebeveynlerin aile içi iletişim becerilerini güçlendirmelerine destek ve geleceği daha sağlıklı bir şekilde planlayabilmelerine yardımcı olmak amacıyla "7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı" kapsamında Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi'nde de bir eğitim semineri düzenlendi.

Okulun Psikolojik Danışmanı Dr. Aydın Çivilidağ'ın verdiği ve 8 hafta süren eğitim seminerine katılan 8 anne ve bir babadan oluşan veliler, son dersin ardından kursu başarıyla tamamladıklarına ilişkin sertifikaları Okul Müdürü Mehmet Karakaş'ın elinden aldılar.

5 Nisan'da başlayan seminerde, "Ergeni Tanımak", "İletişim Kurmak", "Birlikte Büyümek" , "Aile Tutumları", "Riski Yönetmek", "Olumlu Davranış Kazandırma", "Uzlaşabilmek", "Geleceği Planlamak" ana başlıkları altında, velilere çeşitli bilgiler verildi.

Psikolojik Danışman Dr. Aydın Çivilidağ, seminere katılan velilere, çocuklara iletişim, ergenlik dönemi özellikleri, anne-baba tutumları, öfke kontrolü, olumlu davranış kazandırma, geleceği planlamayla ilgili kapsamlı bilgiler verildiğini kaydetti.

Seminerin amacının anne-babaların çocuklarıyla daha sağlıklı ve daha kaliteli iletişim ve etkileşim kurmalarını sağlamak olduğunu anlatan Dr. Çivilidağ, velilere, karşılaştıkları sorunlara yönelik yapıcı çözümler üretebilme konusunda da yön gösterildiğini ifade etti.