Liseli Gamze'nin kan donduran gelişme: 5 kişi cinsel istismarda bulunup...

Liseli Gamze'nin kan donduran gelişme: 5 kişi cinsel istismarda bulunup...
Güncelleme:

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde lise öğrencisi Gamze A.'nın iş görüşmesi için gittiği otelin 5'inci katından düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin davada yeni gelişmeler yaşandı.

Ankara'da babaannesiyle yaşayan ve özel kolejde eğitim gören Gamze A., 7 Kasım 2020'de, internette gördüğü iş ilanı üzerine Rıza D. ile irtibata geçti. Ardından da iş görüşmesi için Kızılcahamam ilçesinde odaları devre mülk olarak kiralanan termal otele gitti. A., aynı gün sabaha karşı otelde 5'inci katta kaldığı odanın balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

 3 KİŞİ TUTUKLANDI
Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında A.'ın otelde görüşmeye gittiği, kendilerini devre mülk şirketi çalışanları olarak tanıtan Rıza D., Mehmet D., Mustafa Emre D., Hüseyin Emre G. ve Emre E. gözaltına alındı. Şüphelilerden Rıza D., Mehmet D. ile Mustafa Emre Demiral, 'cinsel saldırı' ve 'kasten öldürme' suçlarından tutuklandı. Hüseyin Emre Gürgen ve Emre Eker ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 'BALKONDAN ATARAK ÖLDÜRDÜLER'
A.'ın ölümüyle ilgili soruşturma tamamlanarak 5 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede şüpheli Rıza D.'ın benzer bir şekilde İzmir'de de suça karıştığı belirtildi. Rıza D.'ın, İzmir’deki soruşturma dosyasına konu olaydaki gibi kendini patron olarak tanıtıp, hileli hareketlerle güven oluşturduğu ve gece vakti Gamze A.'ın başka bir yere gidemeyeceğini öngörerek saat 01.30 civarında diğer şüpheliler Mustafa Emre Demirel, Emre Eker, Mehmet D. ve Hüseyin Emre Gürgen'in de bulunduğu otelde 506 numaralı odasına götürdüğü belirtildi. Rıza D. ve diğer şüphelilerin fikir ve eylem birliği içerisinde maktule cebir kullanarak cinsel istismarda bulundukları ve işledikleri suçların ortaya çıkmasını engellemek için maktulü yardım istemek için çıktığı balkondan aşağıya atarak öldürdükleri bildirildi.

DNA PROFİLLERİ GAMZE'NİN TIRNAKLARINDA
İddianamede, Adli Tıp Kurumu raporlarına da yer verildi. Rapora göre Gamze A.’ın, kıyafetlerinde ve tırnaklarında şüphelilerle uyumlu DNA profilleri bulunduğu, bunun şüpheliler tarafından A.'a zorla cinsel istismarda bulunulduğu ve maktulün buna karşı koyduğuna delil olduğu belirtildi. İddianamede ayrıca, sanıkların ifadelerinde Gamze A.’ın, uyuşturucu krizi sonucu intihar ettiğini ileri sürdükleri; ancak Kimya İhtisas Dairesi Başkanlığı Toksikoloji Şubesinin raporunda maktulün kanında veya saçında uyuşturucu madde bulunmadığının tespit edildiği bildirildi.

ÇANTASINA UYUŞTURUCU KOYMUŞLAR
İddianame ayrıca sanık Rıza D.’ın telefon kayıtlarının incelenmesinde Gamze A.'a, "Esrar içer misin, içersen alalım" şeklinde teklifte bulunduğu, A.’ın bu konuda gönüllü olmadığı belirtildi. Gamze A.'ın çantasından çıkan uyuşturucunun ise öldürülmesinden sonra şüpheliler tarafından konulduğunun değerlendirildiği aktarıldı.

ZİNCİRLEME CİNSEL İSTİSMAR
İddianamede, "Şüpheliler Rıza D., Mustafa Emre D., Mehmet D., Emre E. ve Hüseyin Emre G'nin fikir ve eylem birliği içerisinde maktulü zorla otel odasında tutarak birçok kez cinsel saldırıda bulunmak suretiyle 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'zincirleme olarak cinsel istismar' suçlarını işledikleri, maktulün sabah saatlerinde yardım çığlıkları atarak balkona kaçması üzerine işledikleri suçların ortaya çıkmasını engellemek için maktulü öldürmek hususunda ortak suç işleme kararıyla maktulü bulundukları odanın balkonundan aşağı atmak suretiyle ölümüne sebep oldukları ve bu şekilde üzerlerine atılı 'kasten öldürme' suçunu işledikleri anlaşılmıştır" denildi.

İddianame, Ankara Batı 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, 5 kişi hakkında, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kasten öldürme' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 63'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.