Lodos etkili olmuştu... Yeni haftada hava nasıl olacak ?

Lodos etkili olmuştu... Yeni haftada hava nasıl olacak ?
Güncelleme:

Kar ve lodosun etkili olduğu son günlerde hafta nasıl olacak ?

CNNTürk meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, sıcaklıkların tırmanmaya başlayacağını söyledi.

Bünyamin Sürmeli’nin verdiği bilgiler şöyle:

Doğu'daki kar yağışları, fırtına, sert soğuklar, dondurucu soğuklar, üzerine eklenen yağış, kar... Bu yağışların son bir iki günü... Haftanın ortalarına kalmadan yurdun tamamından ayrılacak. Zaten Marmara'dan ayrıldı.

Gözü yaşlı lodos diyoruz ya, yağışını getirdi, arkasından sistem ömrünü tamamladı. Son kalıntılarını Kıyı Ege yarın bölgesel yağış olarak alacak.

Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi yine kar olarak yağışları görmeye devam edecek. Salı, çarşamba bu sistem ömrünü tamamlıyor.

Lodos etkili olmuştu... Yeni haftada hava nasıl olacak ? - Resim : 1

Hafta ortalarında sıcaklıklar artık Marmara'da 14, 15 derecelere yerleşmiş olarak devam edecek. İç Anadolu'da 10'lu değerler, 10-12 derecelerde...

Ama bu yağışsız, güneşin görüldüğü havaları yapan yüksek basınç.

Dolayısıyla geceler yine soğuk geçecek. İç Anadolu'da eksi 7, eksi 10, Doğu Anadolu'da eksi 20'lere ulaşan soğuklar ölçülebilecek.

YENİ SOĞUK HAVA DALGASI NE ZAMAN GELİYOR?

Bir daha bir soğuk hava dalgası var mı? Ayın 19, 20'si gibi tekrar dalgalanmalar başlıyor. Ama bunların hiçbiri kar seviyelerinde değil. Karadeniz'de, Bolu çevrelerinde, İç Anadolu'nun yükseklerinde kar seviyelerinde soğukların oluşacağı zaman muhtemelen ayın 25, 26'sı gibi olacak. Yüksek olasılıklı bir bilgi olarak veriyorum, kesin bilgi değil.

Ayın 25'i gibi Marmara'nın yüksek kesimlerinde, karla karışık yağmur kar, Karadeniz'de, İç Anadolu'da kar ihtimali ortaya çıkabilir.

Seçiniz...