Londrada Antika Otomobiller Yarıştı

Londrada Antika Otomobiller Yarıştı

ULUSLARARASI ralli yarışcısı Ahmet Öngün, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen tarihi Londra antika otomobil (London Veteran Car Run) yarışına 1904 model Amerikan yapımı aracıyla katıldı.Ahmet Öngün ve arkadaşı Cengiz Artam Londra'da...

ULUSLARARASI ralli yarışcısı Ahmet Öngün, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen tarihi Londra antika otomobil (London Veteran Car Run) yarışına 1904 model Amerikan yapımı aracıyla katıldı.

Ahmet Öngün ve arkadaşı Cengiz Artam Londra'da bu yıl 118'incisi düzenlenen antika otomobil yarışına Osmanlı Paşası kıyafetleriyle katıldı. Öngün ve Artam fesleri ve madalyalı paşa kostümleriyle diğer yarışçılar arasında oldukça ilgi çekti. Başlangıç noktasında büyük alkış alan Öngün ve Artam yarışa katılan tek Türk ekibi oldu. 97 kilometrelik yarış, sabah saatlerinde Londra'daki Hyde Park'ta başlayarak İngiltere'nin güneyindeki kıyı kenti Brighton'da son buldu. 440 yarışcının katıldığı antika otomobil rallisine 1905 yılından sonra imal edilmiş araçlar katılamıyor. En az 110 yıllık araçlarla yağmur altında yarışı bitirebilmek bile bu yarışta derece sayılıyor. Her yıl kasım ayının ilk haftası düzenlenen Londra antika otomobil yarışının ilki 14 Kasım 1896 yılında düzenlenmişti. 2008 ve 2009 Turkiye Ralli Klasik (Historing Sporting) Kategorisi Şampiyonu olan uluslararası yarışçı Öngün, 2010 yılındaki Pekin- Paris Ralli'sinde de klasik kategorisinde ikinci olmuştu. Öngün bu yarışa 1967 model iki kapılı Anadol ile katılmıştı.

FOTOĞRAFLI

LONDRA'DA ANTİKA OTOMOBİLLER YARIŞTI

LONDRA'DA ANTİKA OTOMOBİLLER YARIŞTI

LONDRA'DA ANTİKA OTOMOBİLLER YARIŞTI