Lüleburgaz’da, "Ergene’de Yalana, Talana Son" Mitingi Düzenlendi

Lüleburgaz’da, "Ergene’de Yalana, Talana Son" Mitingi Düzenlendi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Trakya Mücadele Platformu tarafından "Ergene'de yalana, Trakya'da talana son" mitingi düzenlendi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Trakya Mücadele Platformu tarafından "Ergene'de yalana, Trakya'da talana son" mitingi düzenlendi.

Saat 14.00'de Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde toplanan katılımcılar buradan, "Ergene'de yalana, Trakya'da talana son" ve "Sermaye, elini Trakya'dan çek" sloganları eşliğinde, gruplar halinde mitingin yapıldığı Kongre Meydanı'na yürüdü.

Lüleburgaz'da yer yer şiddetini arttıran sağanak yağışa rağmen yürüyüşe ve mitinge Trakya'nın farklı il ve ilçelerinden birçok vatandaş katıldı.

Yürüyüş ve mitingde, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Kırklareli milletvekilleri Vecdi Gündoğdu, Türabi Kayan, İstanbul milletvekilleri Mahmut Tanal, Gürsel Tekin, Ali Şeker, Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, çeşitli siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütü üyeleri yer aldı.

CHP Genel Sekreteri Sındır, programda yapmış olduğu konuşmasında, Ergene Nehri'nin, Trakya'nın geçmişi ve yaşam kaynağı olduğunu ve nehrin, fabrika atıkları sebebiyle yok olduğunu ifade etti.

CHP İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GÜRSEL TEKİN, LÜLEBURGAZ'DA GÜNDEME İLİŞKİN KONUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Nisan Cumartesi günü Zeytinburnu'ndaki toplu açılış töreninde yapmış olduğu, "Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur. Bizim için bu zat yok hükmündedir" açıklamasına ilişkin konuşan Tekin, "Ana muhalefeti, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanını hedef alarak kullanmış olduğu ağır cümlelerden sonra dün İstanbul'daki bir toplantıda ana muhalefet liderini yok saydığını ifade etmiştir. Aslında biz cumhurbaşkanlığı makamının boş olduğunu biliyoruz. Bize göre cumhurbaşkanlık makamı Çankaya'dır. Çankaya'da iki buçuk yıldır bu makam boş olduğuna göre bize göre de cumhurbaşkanlık makamı boştur. Maalesef uzun süredir sayın genel başkanımızın bütün nezaketine rağmen, sayın cumhurbaşkanı seçildiği günden itibaren, sayın genel başkanımız, özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin MYK'sı ve milletvekillerine, "Bundan sonra Sayın Erdoğan'a olumsuz bir cümle kullanmayacaksınız, bizim muhatabımız Davutoğlu'dur, bizim muhatabımız hükümettir" demiştir. Ama ne yazık ki, üstünden uzun süre geçmeden 15 gün sonra Sayın Erdoğan'ın Cumhuriyet Halk Partisi'ni hedef alarak sokakta, kahvede konuşulmayacak cümleler kullanarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne aynı şu cümleyi kullanmıştı; "cibilliyetsiz" demişti. Şimdi bütün bunlara baktığımızda sayın genel başkanımızın bu davranışının karşısında anayasayı tanımayan, kuralları tanımayan, muhalefete saldıran cumhurbaşkanını biz de yok sayıyoruz" dedi.